AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayranlı Çorba

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ayranlı Çorba Tanımı İçin Materyaller
2.5 su bardağı buğday
2.5 yemek kaşığı dolu dolu un
1. yemek kaşığı tuz
2,5 kase yoğurt dolu dolu
Üzerine sos için
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolu dolu pul biber
1 tatlı kaşığı dolu dolu nane

Ayranlı Çorba Tanımı Yapılışı

2. 5 su bardağı bu dayımızı çokça su ile yıkıyoruz.
Yıkadıktan tenceremizin içine döküyoruz üzeri dolacak formda yarısı su koyuyoruz ocağın üstüne koyuyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
Sonra altını kapatıyoruz .
1 saat beklettikten sonra tenceremize ocağın üstünü aldıktan sonra kaynatmıyoruz.
Isıttığımız ayranlı çorbamızın suyundan alıp kasemizin içine döküp top top halinde olmayacak biçimde çırpıyoruz.
Uunumuzu çıktıktan sonra tenceremizin içine döküyoruz.5 dakika o denli ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.Yoğurdumuzu mikserle çırpıyoruz.
Yoğurdumuzu da tencerenin içine döküyoruz ısıtıyoruz kaynatmıyoruz sıcak formda kaynatırsak çorbamız kesilir.Afiyet olsun.
 
Geri
Üst