AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ayni anda kac yerden burs alinabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Aynı anda kaç yerden burs alınabilir?​

Evet! Aynı anda birden fazla kuruma başvurabilirsin, hatta başvurmalısın! Burs çıkma ihtimalini arttırmak için şartlarına uyduğun kadar çok bursa başvuru yapmak oldukça önemli. Bu sebeple burs verenleri iyice inceleyerek kendine bir liste çıkartmalı ve burs başvuruları açıldığında hızlıca başvurunu gerçekleştirmelisin.

Belediyeler burs verir mi?​

Evet, KYK bursu alan belediyeler tarafından sağlanan desteklerden de yararlanabilir. Anayasanın 2102 sayılı kanununa göre belediyeler tüm öğrencilere destek verebilmektedir.
Ortaokul burs nasıl alınır?
Kurumun resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen burslar için başvurular, www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınacak.

Diyanet vakfı ne kadar burs veriyor?​

Türkiye Diyanet Vakfı Yurt Burs Kurs desteği kapsamında öğrencilere lisans öğrenimi boyunca 9 ay 200 tl (Ekim-Haziran) aylık burs desteği, Program kapsamında öğrencilere barınma desteği, ile Akademik, Sosyal ve kültürel faaliyet desteği sağlanmaktadır.

Vakıflardan burs almak KYK bursunu etkiler mi?​

Evet. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Hem KYK’ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir.
KYK dan burs alırken başka bir yerden de burs alınabilir mi?
KYK burs başvurusunda bulunan öğrenciler burs veren diğer kurumlara da burs başvurusunda bulunmak istiyor. Peki başka yerden burs alan KYK’dan burs alabilir mi? Başka yerden burs alan KYK’dan burs alabilir mi? https://m.yeniakit.com.tr/kart/haber/baska-yerden-burs-alan-kykdan-burs-alabilir-mi-1443177.html
Gelin hep birlikte üniversitede yeni dönem başlarken başvurabileceğiniz burslara, burs veren kurumlar ve vakıflar listesine hep birlikte bakalım.
Ailesi Mersin sınırları içinde ikamet edenler (anne veya babası ayrı olanlardan en az birisi Mersin’de ikamet edenler.), Kazandığı okula kaydını yaptıran öğrenciler yararlanır. 1600 TL. lık Öğrenim Yardımı, öğrenin dönemi içerisinde ödenecektir.
Memur çocuğu burs alabilir mi?
Dr. M. Hanefi Bostan, “Memur ve öğretmen çocuklarına burs alma hakkı tanınmalı” dedi. Ayrıca memur ve öğretmen çocukları parasız yatılılık hakkından da yararlanamamaktadır.

Devlet bursu ne kadar ortaokul?​

Ortaöğretim öğrencilerine burs ödemeleri aylık olarak en geç her ayın 25 inde ödenmekte olup 2021 yılı Eylül ayı itibariyle bir öğrenciye aylık 357,769 TL burs ücreti ödenmektedir.

HDV burs ne kadar?​

Hollanda Diyanet Vakfı, ihtiyaç sahibi öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere 250 Avro burs vermektedir. Burs başvuruları başlamıştır.
Ensar Vakfı ne kadar burs veriyor?
Lisans bursları Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık süre boyunca verilir. Burs miktarı her yıl Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir. 2021-2022 yılı için bir aylık lisans bursu 500 Türk Lirasıdır.

Evet! Aynı anda birden fazla kuruma başvurabilirsin, hatta başvurmalısın! Burs çıkma ihtimalini arttırmak için şartlarına uyduğun kadar çok bursa başvuru yapmak oldukça önemli.

Karşılıksız burs ne kadar?​

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek yıl lisans öğrencilerine 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1700 lira, doktora öğrencilerine 2 bin 550 lira burs verileceğini açıkladı. Üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2022 yılında geçerli olacak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi miktarları belli oldu.

Üniversitede ne kadar burs alınır?​

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.
Üniversite öğrencisi birden fazla burs alabilir mi?
Ancak KYK kredi almak VGM bursu alabilir. Her iki bursu almak mümkün olmasa da KYK veya VGM’den burs alan öğrenciler diğer dernek ve vakıflardan burs alabilirler. Birden fazla burs almak mümkün.
Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL’ye çıkarılmıştı. Yüksek lisans burs ve kredi ücreti 1300 TL, doktora burs ve kredi ücreti ise 1950 TL oldu. Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.
Sınav 4 Eylül 2022 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00’da başlayacak. İOKBS BURS NE KADAR 2022? Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL’ye çıktı.
Birden fazla kurumdan burs alabilir mi?
KYK bursu alan Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu alamaz. Ancak KYK kredi almak VGM bursu alabilir. Her iki bursu almak mümkün olmasa da KYK veya VGM’den burs alan öğrenciler diğer dernek ve vakıflardan burs alabilirler. Birden fazla burs almak mümkün.

Yaşar Vakıf bursu KYK bursunu etkiler mi?​

KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmadan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir. Hakem daha Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.

2021 KYK burs miktarı ne kadar?​

2021 yılı için belirlenen ücret; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri, bir eğitim senesinde 12 defa yapılıyor. Her ay başında öğlencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi yapılmakta.

Geri