AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ayni anda kac santiye sefligi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aynı anda kaç şantiye şefliği?​

(3) Şantiye şefi aynı anda en fazla beş ayrı yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilir. (4) Mimar veya mühendis unvanlı şantiye şeflerinin aynı anda üstleneceği farklı yapım işlerinin tamamının yapı inşaat alanı toplamı 30.000 metrekareyi geçemez.

Hem fenni mesul hem şantiye şefi olunur mu?​

Buna göre, fenni mesuller, mesuliyet üstlendikleri yapıyla ilgili olarak yapı müteahhitliği, şantiye şefliği, taşeronluk ve malzeme satıcılığı yapamayacak. Yapı sahibi, yapısının fenni mesuliyetini üstlenemeyecek.
Kimler şantiye şefi olabilir 2022?
Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları ile ilgili 7 Mayıs 2008 tarih ve 1315 sayılı Bakanlık açıklamasının 1. maddesinin (a) bendine göre, sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor.
Şantiye şefi mühendis olmak zorunda mı?
Şantiye şefleri hakkında yönetmeliğin 7’nci maddesine göre kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan veya yaptırılan yapılarda görev alacak şantiye şeflerinin mimar veya mühendis olması zorunludur.

Bir inşaatta kaç şantiye şefi olabilir?​

Şantiye şefi, görev yaptığı ilin dışında başka bir ilde görev alamayacak, aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hem proje müellifi hem şantiye şefi olunur mu?​

c) Serbest olarak çalışmakta olan proje müellifi mimar ve mühendisler müteahhit ve şantiye şefi olarak görev üstlenebilirler.
Fenni mesul kimler olabilir?
Fenni mesuliyet sahibi olabilen meslek grupları: Mimar, İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Elektrik Mühendisi.
Şantiye şefi kaç para alır?
Şantiye Şefi maaşı en düşük 4.270 TL, en yüksek 19.370 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Şantiye Şefi ortalamasına göre Şantiye Şefi maaşı yaklaşık 9.860 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Şantiye şefi ne kadar maaş alıyor?​

2022 Şantiye Şefi-İnşaat Maaşları Şantiye Şefi-İnşaat maaşı ortalama olarak aylık 8450_TL’dir. En düşük Şantiye Şefi-İnşaat maaşı 7150_TL, En yüksek ise 9750_TL’dir.

İnşaat mühendisi şantiye şefi nasıl olur?​

MADDE 10 – (1) Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar, mühendis veya bunlara ilişkin teknik öğretmen veya tekniker olması şarttır. (2) Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirlenir.
 
Geri
Üst