AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayni anda iki farkli universite okunur mu?

Editör

Yeni Üye

Aynı anda iki farklı üniversite okunur mu?​

Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.

Açıktan aynı anda iki bölüm okunur mu?​

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

Açıköğretim ve normal üniversite aynı anda okunur mu?​

Açıköğretim ve normal üniversite aynı anda okunur mu?
Örgün Üniversite Okurken Açıköğretim Okunur mu? Örgün öğretimden farklı olarak açık öğretim fakültesi de bulunur. Üniversite bölümler inin bazıları uzaktan eğitimle birlikte, devam zorunluluğu olmadan ve yer, zaman belirsiz şekilde verilen eğitimdir. Örgün eğitim okunurken açık öğretimde okunabilir.

Ikinci üniversite ne okunur?​

Ikinci üniversite ne okunur?
İkinci Üniversite kapsamında başvurabileceğiniz önlisans programları;
- Acil Durum ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Bankacılık ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Bilgi Yönetimi.
- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.
- Çocuk Gelişimi.

Ikinci üniversiteye kimler başvurabilir?​

İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.

Hem 2 yıllık hemde 4 yıllık tercih yapılır mı?​

a. TYT puan türünden 150 puan ve üzerinde başarı gösteren adaylar sadece iki yıllık (önlisans) programlar tercih edilebilir ya da özel yetenek sınavı ile öğrenci alan dört yıllık (lisans) programlara bireysel olarak başvurabilir.

Üniversite okuyan açık üniversite okuyabilir mi?​

Üniversite okuyan açık üniversite okuyabilir mi?
Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Aynı anda iki farklı üniversite okunması konusunda net bir kural olduğunu vurgulamak gerekirse, aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün ön lisans programında eğitim almak mümkün değildir. Ancak bir üniversitede lisans düzeyinde okurken diğer bir üniversitede ön lisans veya açıköğretim programında eğitim alabilirsiniz. Özellikle açıköğretim ve normal üniversite eğitimlerini aynı anda sürdürmek de mümkündür. Açıköğretim fakültesi, örgün eğitim ile birlikte devam zorunluluğu olmayan, uzaktan eğitim şeklinde verilen programlar sunmaktadır.

İkinci üniversite olarak başvurabileceğiniz programlar genellikle önlisans düzeyinde olabilir. Bazı örnekler ise şunlar olabilir: Acil Durum ve Afet Yönetimi, Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Bilgi Yönetimi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Çocuk Gelişimi gibi programlar ikinci üniversite seçenekleri arasında yer alabilir.

Ikinci üniversiteye başvurabilmek için herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, halihazırda öğrenci olan ya da yeni başlayacak olan öğrenciler başvuru yapabilirler. Ön lisans mezunları ve öğrencileri genellikle ön lisans düzeyindeki programlara, lisans mezunları ve öğrencileri ise lisans düzeyindeki programlara başvuru yapabilirler.

Son olarak, açık üniversite okuyabilmek için herhangi bir yükseköğretim programından mezun veya halen örgün yükseköğretim programında okuyan bireyler açıköğretim programlarına kayıt yaptırabilirler. Açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanabilirler, ancak askerlik işlemleri haricinde. Bu şekilde, üniversite okuyan bireyler de açık üniversite okuyabilirler.

Geri