AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayni anda iki farkli bolum okunabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Aynı anda iki farklı bölüm okunabilir mi?​

Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur.

Aynı anda iki tane ikinci üniversite okunur mu?​

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

Aynı anda iki bölüm okumaya ne denir?​

Aynı anda iki bölüm okumaya ne denir?
Çift diploma programı yani ÇAP öğrencinin aynı anda başka bir diploma programında daha okumasını ve çift diploma ile mezun olmasını sağlıyor. Haziran 2017’de YÖK çift anadal diploma hakkını genişletti.

2 bölüm nasıl okunur?​

2 bölüm nasıl okunur?
Eğer okumak istediğiniz programlardan biri lisans bir diğeri önlisans ise öğrencinin aynı anda iki ayrı programda okumasının önünde bir engel yok. Ancak bu programların aynı anda ikisinin de önlisans veya ikisinin de lisans programı olmaması gerekiyor.

2 tane önlisans bitirmek lisans olur mu?​

Önlisans adaylarının çift diplomaya sahip olmaları durumunda bu diplomaları ÖSYM’ye tanıtarak başvuru yapmaları mümkündür. Örneğin, hem işletme hem de kimya programlarından önlisans diploması olan adaylar ikisini birden sisteme tanıtarak tercihler sırasında her iki bölümden de tercih yapabilirler.

Örgün ve ikinci öğretim aynı anda okunur mu?​

hayır. örgün olarak aynı anda hiçbir iki bölüm okunamaz.

Ikinci öğretim üniversite nasıl oluyor?​

Ikinci öğretim üniversite nasıl oluyor?
İkinci öğretim, çeşitli eğitim programlarında verilen derslerin akşam saatlerinde olmasıdır. Eğitim içeriği aynı olmasına rağmen daha düşük puanla eğitim alınmasını sağlar. Örgün eğitimle aralarında bulunan farklardan biri, ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödemesi gerekir.

Çift Anadal nasıl okunur?​

Çift Anadal nasıl okunur?
Çift Anadal ve Yandal yapmak isteyen öğrenci, ikinci olarak seçtiği anadal diploma programına, esas bölümünün en erken üçüncü yarıyılının başında, en geç dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, üniversitelerin ilan ettiği tarihte istenilen belgeler ile birlikte başvurabilir.
2 önlisans okurken Dgs’ye girilir mi?​
1- 4 yıllık üniversite okuyorum 2. yılını başarıyla tamamladım.2 yıllık diploma aldım ve DGS‟ye başvuru yapabilir miyim? CEVAP: Hayır. Çünkü DGS‟ye 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunları ve mezun olabilecek durumdaki adaylar başvuru yapabilirler.

Merhaba! Aynı anda farklı düzeylerde (örneğin biri lisans, diğeri önlisans) ya da farklı türde (örneğin biri örgün diğeri uzaktan eğitim) eğitim programlarında yer almak mümkündür. Bir öğrenci aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün ön lisans programında yer alamazken, bir lisans bir önlisans programını eş zamanlı olarak okuyabilir. Bu durumda öğrenci çift diploma programı ya da çift anadal programı gibi mevcut olan imkanlardan faydalanabilir.

Önlisans programlarından mezun olan öğrenciler, belirli şartlar sağlandığında yükseköğretim kurumlarına başvurarak çift diploma için başvuruda bulunabilirler. Örneğin, hem işletme hem de kimya programlarından önlisans diploması olan bir aday, her iki alandan da tercih yapabilir. Bu durumda çift diploma programıyla mezun olabilir.

İkinci öğretim üniversite programları genellikle akşam saatlerinde verilen eğitimlerdir. Eğitim içeriği örgün eğitimle aynı olmakla birlikte, ikinci öğretim öğrencileri harç ücreti ödemesi gerekebilir. Bu programlar özellikle çalışan ya da öğrenimlerine devam ederken eğitim almak isteyen kişilere fırsat sunmaktadır.

Çift Anadal veya Yandal programlarına katılmak isteyen öğrenciler, belirlenen tarihlerde ilgili üniversitenin başvuru koşullarını sağlayarak ikinci anadal ya da yandal programına kayıt yaptırabilirler. Bu programlar öğrencilere disiplinler arası eğitim alma fırsatı sunar.

Son olarak, DGS sınavına girmek için genellikle 2 yıllık bir meslek yüksekokulu programından veya ösym tarafından onaylanmış bir programdan mezun olmak gerekmektedir. Dolayısıyla, 2 önlisans programına aynı anda devam eden bir öğrencinin DGS'ye başvurması mümkün olmayabilir. Uygunluk durumuyla ilgili en güncel bilgileri ilgili kurumlardan doğrulamanız önemlidir. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri