Ayni Anda Acikogretimde iki bolum okunabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Aynı Anda Açıköğretimde iki bölüm okunabilir mi?​

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.
2 üniversite aynı anda okunursa 1 üniversiteye harç Oder misin?
1-ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda aynı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılamaz. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede İşletme Bölümü okurken başka bir yükseköğretim kurumunda veya aynı üniversitede örgün bir lisans programına kayıt yaptırılamaz.

Üniversite okuyan bir öğrenci Açık öğretimde okuyabilir mi?​

Örgün yükseköğretim programlarında okumakta olan öğrenciler, açıköğretim programları hariç, sadece kayıtlı oldukları yükseköğretim programlarında öğrenimlerini sürdürebilirler. Açıköğretime kayıtlı öğrencilerin örgün bir öğretim programında okumalarında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.
Aynı üniversitede iki farklı bölüm okunabilir mi?
Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
Ikinci üniversite okunursa burs kesilir mi?
Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir. 2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

Bir bölüm okurken açıköğretim okunur mu?​

“Aynı anda iki üniversite okunur mu?” sorusunun cevabı yalnızca lisans okuyan öğrencileri kapsamaz. Aynı zamanda önlisans okuyan öğrencileri de kapsar. Bununla birlikte önlisans okuyan bir öğrencinin aynı zamanda AÖF önlisans ya da lisans bölümlerinden herhangi birine kayıt yaptırması da mümkün olur.
Aynı anda en fazla kaç üniversite okunur?

Geri