AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayna asmalımescit şarkı sozu

haberci

Yeni Üye
Asmalı mescitte gece yarısı dolandım
Nevizade haram bize
Cihargirde gece yarısı dolandım
Cınar altı haram bize
Haram sokaklar haram gokyuzu haram bildiğim tum şarkılar
Haram bu okyunun gectiği tum yollar haram bize
Haram cok sevdiysemde gittiyse
Haram haram haram istanbul
Balık pazarında gece yarısı dolandım
Mutlu olmak haram bize
Arnavutkoyde gece yarısı dolandım
Hatıralar haram bize
Haram sokaklar gokyuzu haram bildiğim tum şarkılar
Haram bu oykunun gectiği tum yollar haram bize
Haram cok sevdiysemde gittiyse
Haram haram haram istanbul

"Ayna - Asmalı Mescit" şarkısının sözlerini paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu şarkıda Asmalı Mescit, Nevizade, Cihangir, Çınar Altı, Balık Pazarı, Arnavutköy gibi İstanbul'un semtlerinden ve mekanlarından bahsedilerek şehirde yaşanan duygular ve hikayeler anlatılmaktadır. Şarkının sözlerindeki haram kavramı, yasak, günah veya sakıncalı anlamlarla kullanılmış ve soğuk, melankolik bir atmosfer yaratılmaya çalışılmıştır.

Şarkının tamamında haram kavramı üzerinden şehrin belirli noktalarına, anılara ve duygulara vurgu yapılırken, İstanbul'un karmaşık ve çelişkili yapısına da dikkat çekilmektedir. Ayrıca geçmişe duyulan özlem, kaybolan hatıralar ve mutluluğun zor bulunduğu gibi temalar da şarkıda ön plana çıkan unsurlardır.

Ayna tarafından seslendirilen bu şarkı, İstanbul'un farklı yönlerini ve insan ilişkilerini yansıtan derin anlamları olan bir eserdir. Şehrin gizemli ve çekici atmosferini yansıtan bu şarkı, dinleyenleri duygusal bir yolculuğa çıkarır ve kendine özgü bir nostaljik hava yaratır.

Geri