Aylık tüketim sınırı nedir?
2021 yılı itibarıyla EPDK tarafından belirlenen serbest tüketici limiti yıllık 1.200 kWh’dir. Yani aylık yaklaşık 82 TL ve üzeri tutarında elektrik faturası olan kullanıcılar, ‘Serbest Tüketici’ olarak nitelendirilir.Limit Altı tüketim bildirimi nedir?
Limit altı fatura nedir? Fatura tutarınız belirli bir limitin altında kalırsa, o döneme ait faturanız kesilmez ve limit altında kalan tutar bir sonraki fatura döneminize devreder. Limit altı fatura tutarı basılı faturalar için 20 TL, diğer fatura gönderim tipleri için 5 TL’dir.Elektrik aylık tüketim sınırı nedir?
Aynı gazetede yayımlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararlarıyla, elektrikte mesken abone grubu için belirlenen günlük düşük tüketim sınırı 7 kWh’den 8 kWh’ye çıkarıldı. Bu kararla, mesken abone grubu için aylık düşük tüketim sınırı 210 kWh’den 240 kWh’ye yükseltilmiş oluyor.
Elektrik tüketim sınırı nedir?
EPDK’nin Resmi Gazetede yayınladığı kurul kararıyla Serbest Tüketici Limiti 2022 yılı için 1100kWh’dir. Serbest tüketici limiti, abonelerin tedarikçi değiştirebilmeleri için aşmaları gereken tüketim sınırıdır. Elektrik faturası aylık 188 TL üzeri olan her elektrik abonesi serbest tüketici limitinin aşar.
3 kademeli elektrik tarifesi nasıl yapılır?
Dilerseniz günün 3 ayrı saat diliminde 3 farklı fiyat tarifesi uygulanan çok zamanlı tarifeye geçebilirsiniz. Çok zamanlı tarifede akşam 10’dan sabah 6’ya kadarki tüm kullanımlar en düşük tarifeden faturalandırılacak. Çok zamanlı tarifeye geçiş için elektrik dağıtım şirketinize talep oluşturmanız yeterli.Elektrik faturası sınırı ne kadar?
Yeni elektrik faturalarında artık aylık 150 kilovatsaatlik tüketim sınır olarak belirlendi. Eğer elektrik faturasına sadec yüzde 50 zamlı olarak maruz kalmak için ayda 150 kilovatsaatten fazla tüketim yapmamak gerekiyor. 150 kWh elektrik tüketimi ve üzeri tüketimler artık farklı zam oranlarıyla çarpılıyor.Tüketim sınırı nedir?