Ayik olmak ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ayık olmak ne demek?​

Ayık ol anlamı nedir? Uyanık; Yapacağı işi bilen, dikkatli ve tetikte olan kişilere yakıştırılan tabirdir. Ayık ol; Bu kavramda bir tabirdir ve herhangi bir durumda kişinin uyanık olmasını yani dikkatli ve devamlı teyakkuzda bulunmayı ifade etmek için kullanılır.

Baydım ne demek?​

= daraldim, bunaldim, afaganlar icindeyim, her an depresyona girebilirim.
Bayım kelimesi ne anlama gelir?
komedi dizilerinde zırt pırt duyulan bir laf. genellikle cocuklarindan agzindan cikar ama bu bir kural degil. “sir” yerine “efendim”, “beyefendi” gibi dogru laflar dururken ne diye “bayım” diyorlar anlamak mumkun degil. türkiye’de asla kullanılamayacak kelime.
Beni bu gün ayık ne demek?
“beni bugün ayık” da “beni fark et” demekmiş. uyaran gunumuz aylagi’na teşekkürler. ayıkmak, “anlamak, farkına varmak” anlamlarına gelen argo jargonundan bir fiil. daha çok çaktın mı köfteyi lafı ile özdeş bir kullanımı var. şevket altuğ sanırım kemal sunal ile oynadıkları “tokatçı” filminde de kullanıyordu bu ifadeyi.

Bağımlılıkta kayma nedir?​

Bağımlılıkta kullanımı bırakma süreci kadar kullanımı bıraktıktan sonraki süreç de önemlidir. Kişinin maddeden veya alkolden bir süre uzak durup kullanıma tekrar başlamasına ”kayma” adı verilir.

Bağımlılıkta remisyon ne demek?​

Remisyon dönemi sırasında aralıklı ya da sürekli olarak bağımlılık ya da kötüye kullanım için tanı ölçütlerinden en az biri karşılanıyorsa “kısmi” (remisyon) tanımı kullanır.
Bayma ne demek?
Aldatmak, kandırmak, etki altında bırakmak.
Birini Baymak ne demek?
(yiyecek) baygınlık vermek, mideyi bulandırmak, midede ezinti yapmak. ancak yanlış bir şekilde kullanılması artmıştır günümüzde kişinin kendisine baygınlık geliyormuş gibilerden…
Eski Türkçe bay ne demek? 3. Bay sözcüğü “zengin”, “varlıklı”, “soylu” anlamlarını barındırıyor.
Beyefendi kelimesi erkekler için kullanılan bir kelimedir. Beyefendi sözcüğünün TDK’ya göre bir sözlük anlamı vardır. TDK’ya göre beyefendi kelimesi, terbiyeli anlamına sahip olan bir sözcüktür.

Geri