Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aycicek yagina zam var mi?

Editör

Yeni Üye

Ayçiçek yağına zam var mı?​

Ayçiçeği yağında halihazırda fiyatlar hızlı bir şekilde yükseliyordu. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ayçiçeği yağının litresi geçen yılın şubat ayında ortalama 16.9 liraydı. 2022’nin şubat ayında ise bu rakam 26.2 liraya yükseldi. Yani son 1 yılda ayçiçeği yağı fiyatı yüzde 55 yükseldi.

Türkiye’de ayçiçek üretimi ne kadar?​

Türkiye’de ayçiçek üretimi ne kadar?
TÜRKİYE ÜRETİMİ Ülkemizde üretilen bitkisel yağların P’si de ayçiçeğinden elde edilmektedir. Türkiye, son 10 yılın ortalamasına göre 1,5 milyon tonluk ayçiçeği üretimi ile son on yıllık ortalaması 36 milyon ton olan dünya ayçiçeği üretiminin %4’ten fazlasını gerçekleştirmektedir.

Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar oldu?​

Yudum Ayçiçek Yağı 5 Lt Pet. (37) 218,02 TL. Yudum Ayçiçek Yağı 2 lt. (1105) 119,99 TL. Komili Ayçiçek Yağı 4 lt.

Ayçiçek yağı fiyatlarına ne kadar zam geldi?​

Ayçiçek yağı fiyatlarına ne kadar zam geldi?
Son bir yılda ülke genelinde ortalama yüzde 54,4 oranında zamlanan ayçiçek yağı fiyatları, sadece iki gün içinde yüzde 18-25 aralığında daha zamlandı.
Ayçiçek yağı neden zam geldi?​
Ayçiçeği yağı fiyatlarındaki zamlara ilişkin pandemide artan maliyetlere dikkat çekiliyor. Enerji fiyatlarının, artan tarımsal girdilerin ve kur farkının rafa yansıdığını belirtiliyor. Bunun yanı sıra yağın üretiminde kullanılan ham madde, ambalaj artışları gibi tüm bileşenlerde ciddi fiyat artışları yaşandı.

Ayçiçek üretimi ne kadar?​

Ayçiçek üretimi ne kadar?
Ayçiçeğinde Türkiye’nin yeterlilik derecesi 2000/01 ile 2019/20 sezonlarını kapsayan son 20 senede ayçiçeği üretimi 25,54 milyon ton. Yurtiçi kullanım ise 44,74 milyon ton gerçekleşti. Bu da son 20 senede yurtiçi kullanımın yüzde 57’sinin Türkiye’de üretildiğini gösteriyor.

Ayçiçek üretiminde Türkiye kaçıncı sırada?​

Yılda 3.537.545 ton üretim ile Arjantin, üçüncü büyük ayçiçeği üreticisidir. 1.949.229 ton üretimiyle Türkiye 6 olarak sıralanmıştır.

Yudum 5 lt ne kadar?​

Yudum 5 lt ne kadar?
Yudum 5 lt Teneke Ayçiçek Yağı İle En Çok Karşılaştırılanlar
| Yudum 5 lt Teneke Ayçiçek Yağı | Biryağ 5 lt Teneke Ayçiçek Yağı
Fiyat | 199,40 TL 14 satıcı | 184,99 TL 12 satıcı
Popülerlik | 2. Popüler Yudum Sıvı Yağ | 2. Popüler Biryağ Sıvı Yağ
Ortalama Puan | 3 yorum | 1 yorum
Birim Fiyat | 39,88 TL/lt | 37,00 TL/lt

Ayçiçek yağı fiyatları neden artıyor?​

Ayçiçek yağı fiyatlarındaki artışın birkaç nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler şunlar olabilir:
1. **Maliyet Artışları**: Pandemiden kaynaklanan küresel ekonomik belirsizlikler nedeniyle enerji fiyatlarında artış yaşanmış olabilir. Aynı zamanda tarımsal girdilerin fiyatları da yükselmiş olabilir.

2. **Kur Farkı Etkisi**: Türkiye'nin dış ticaretinde yaşanan kur dalgalanmaları, ayçiçek yağındaki fiyat artışlarına da yansıyabilir. Ham maddenin dövizle alınması nedeniyle kur farkı da fiyatları etkileyebilir.

3. **Üretim Maliyetleri**: Ayçiçek yağı üretiminde kullanılan ham maddelerin ve ambalajların fiyatlarında yaşanan artışlar, üretim maliyetlerini yükseltebilir. Bu da doğrudan ürün fiyatlarına yansıyabilir.

4. **Talep ve Arz Dengesi**: Ayçiçek yağı gibi bir üründe talep artışı, fiyatların yükselmesine neden olabilir. Aynı zamanda arzda yaşanan kısıtlamalar da fiyat artışlarını tetikleyebilir.

Bu gibi faktörler bir araya gelerek ayçiçek yağı fiyatlarında artışa neden olabilir. Yağ endüstrisinde yaşanan herhangi bir gelişme ya da dünya genelindeki ekonomik durum da fiyatları etkileyebilir.

Geri