AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayçiçeği Pişisi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ayçiçeği Pişisi Tarifi İçin Malzemeler
4 buçuk su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabarma tozu
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvı yağ

Ayçiçeği Pişisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza unumuzu alalım. Ortasını açıp yumurtaları kabartma tozunu, yoğurdu, tuzu suyunu koyup yoğuralım. Orta yumuşaklıkta bir hamur olacak.
Hamurumuzu 2 bezeye bölelim. Merdane ile açıp kavanoz veya ağzı geniş bir su bardağıyla yuvarlak şekillerde keselim.
Çıkardığımız yuvarlak şekildeki pişi hamurunun tam ortasına pet kapağıyla küçük bir daire yapıp etrafını 8 eşit şekilde keselim. Elimizle kestiğimiz yaprakların uçlarını büzelim.
Tavamıza yağımızı koyup kızınca papatya şekli verdiğimiz pişi lerimizi kızartalım.
Servis yapacağımız zaman ortalarına arzu’ya bağlı marmelat, sıvı çikolata veya labne koyarak servis yapalım.
Alışılmışın dışındaki pişilerden. Görünüşü göze hitap ediyor. Misafirimiz geldiğinde farklı güzel sunumuyla göz dolduran pişi.

Yapın beğeneceksiniz afiyet sıhhat olsun.

Ayçiçeği Pişisi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst