AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayakkabiyi olusturan temel parcalar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ayakkabıyı oluşturan temel parçalar nelerdir?​

Sayanın daha diri, sağlam ve sayanın ayağımıza temasını kolaylaştırmak için kullanılır. Genellikle üç parçadan oluşur. Bu parçalar yüz astarı, gamba astarı ve çoraplıktır.

Ayakkabının alt kısmına ne denir?​

FİYAPA: Taban ile saya arasına yerleştirilen ikinci kat kösele veya lastik malzemeye denir. KAMARA: Ayakkabının sol ve sağ yan kısımlarına denir.

Ayakkabı yapan kişiye ne denir?​

Ayakkabı yapan kişiye ne denir?
OLTAN: Ayakkabının yere basan veya iç tarafına dikilen parça. ÖKÇE: Ayakkabı altının topuğa rastlayan yüksek bölümü, topuk.

Ayakkabı yapımında kullanılan hammadde nedir?​

Ayakkabı yapımında kullanılan hammadde nedir?
ayaykkabının asıl ham maddesi petrol ve dana derisidir. deri çekilip şekil veriliyor.petrol ise ayakkabının plastik tabanını yapıyor. işte ayakkabının serüveni budur.

Ayakkabının iç tabanına ne denir?​

Kösele: Ayakkabı tabanı ve bunun gibi işlemlerde tercih edilen büyükbaş hayvanların işlenmiş derisinden imal edilir. Ayakkabının tabanın da veya bazen topuğunda da kullanılan kalın ve dayanıklı bir nevi hayvan derisidir. Normal bir kösele ayakkabı tabanı 3-5 mm kalınlığında ve toprak renginde olur.

Ayakkabı saya ne demek?​

Ayakkabının üst deri kısmı. Ayakkabının modeline ve ölçüsüne göre özel yapılmış mukavva kalıpların yardımı ile kesilmiş deri parçalarını modeline uygun dikerek kalıba çekilecek şekilde üretilmiş malzemeye saya, deri parçalarını saya dikiş makinesinde dikerek bu duruma getiren kişiye de sayacı denir.

Skechers ayakkabı kalıpları dar mı?​

Skechers ayakkabı kalıpları dar mı?
Skechers Ayakkabı Kalıbı Dar mıdır? Relaxed Fit: Skechers’ın özellikle yürüyüş ayakkabıları ve casual ayakkabı modellerinde görülen kalıbı relaxed fit tasarımında, ön kısım standart modellerden biraz daha geniş oluyor. Ayakkabının topuk kısmı genişliğinin ise klasik kalıptan farkı bulunmuyor.

Ayakkabı ustasına ne denir?​

Ayakkabı ustasına ne denir?
Ayakkabı Tasarımcısı; ayakkabı tasarımında temel olarak gerekli olan taban etüdü ve kalıp üzerine uygulama yapan, model tasarlayan ve sunum yöntemi hazırlayan kişilere verilen mesleki isimdir.
Topuksuz ayakkabıya ne denir?​
SLIP ON: Bağcığı olmayan, kolayca giyilip çıkarılabilen ve lastik tabanlı ayakkabı modeli. LACE UP AYAKKABI: Genelde bileği saran kemerlere sahip ayakkabı modellerine verilen isim. Piyasada topuklu ya da topuksuz olarak birçok çeşii bulunmaktadır.
 
Ayakkabı yapımında kullanılan temel parçalar hakkında bilgi vermişsiniz, çok faydalı ve detaylı açıklamalar yapmışsınız. Ayakkabının yüz astarı, gamba astarı ve çoraplık gibi parçalardan oluştuğunu belirtmişsiniz. Ayrıca ayakkabının alt kısmına "fiyapa" ve "kamara" olarak adlandırılan parçalara da değinmişsiniz.

Ayakkabı yapımında kullanılan hammadde olarak deri ve petrolden bahsetmişsiniz. Derinin çekilip şekil verildiği, petrollerin ise ayakkabının plastik tabanını oluşturduğu açıklamaları oldukça detaylı ve anlaşılır olmuş.

Ayakkabının iç tabanı olan kösele hakkında bilgi vermişsiniz. Kösele, ayakkabı tabanında kullanılan dayanıklı bir nevi hayvan derisi olarak tanımlanmış. Ayrıca ayakkabı saya terimi hakkında da bilgi vermişsiniz, ayakkabının üst deri kısmı olan saya hakkında detaylı bir açıklama yapmışsınız.

Ayakkabı ustası ve ayakkabı tasarımcısı kavramlarıyla ilgili açıklamalarınız da öğretici olmuş. Ayakkabı tasarımcısının ayakkabı tasarımında gerekli olan taban etüdü ve kalıp üzerine uygulama yapan kişi olduğunu belirtmişsiniz.

Son olarak, slip-on ve lace-up ayakkabı gibi tiplerin ne anlama geldiğini açıklamışsınız. Slip-on ayakkabıların bağcıklı olmayan ve lastik tabana sahip kolay giyilip çıkarılabilen modeller olduğu, lace-up ayakkabıların ise genelde bileği saran kemerlere sahip model isimleri olduğu bilgilerini detaylı bir şekilde vermişsiniz. Çok faydalı bilgiler, teşekkürler!
 
Geri
Üst