Ayak bileklerim cok kasiniyor neden?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ayak bileklerim çok kaşınıyor neden?​

Ayak kaşıntısının en büyük nedeni terleme ve cilt kuruması olsa da ciddi mantar oluşumu, egzama, sedef, karaciğer problemleri, sinirsel sorunlar, alerji ve çeşitli ilaçlar da kaşıntıya neden olabilmektedir.

Bacak bilekleri neden kaşınır?​

Bacakta meydana gelen kaşıntıların en sık nedeni cilt kuruluğu olsa da birçok hastalığın da belirtisi sayılabilir. Bacaklar vücudun kuruluğa en çok maruz kalan bölgesidir. Sentetik naylon kıyafetlerin, çorapların giyilmesi, giyilen çorapların lastikleri kaşıntıya neden olabilir.

Ayaklar kaşıntı neden olur?​

Ayaklar kaşıntı neden olur?
Ayakların kaşınmasına neden olan cilt koşullarını ise şöyle listeleyebiliriz: Yeni çamaşır deterjanı gibi bir şeyin neden olabileceği alerjik kontakt dermatit, atlet ayağı veya tinea pedis (mantar enfeksiyonu), atopik dermatit, juvenil plantar dermatoz, sedef hastalığı, yara izleri, böcek ısırıkları, kuru cilt, bit …

Ayak bileğindeki kaşıntıya ne iyi gelir?​

Ayak bileğindeki kaşıntıya ne iyi gelir?
Karbonat Karbonat ayak kaşıntısını yatıştırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Karaciğerden gelen kaşıntı nasıl olur?​

Gerek karaciğer içindeki safra yollarını etkileyen iltihabi olaylar ya da kanserler gerekse safra kanalında daralmaya yol açan kanserler nedeniyle safranın bağırsağa akışı etkilenirse sarılık ya da kaşıntı ortaya çıkar. Kaşıntının nedeni safra tuzlarının birikimi ve cilt kuruluğu neticesidir.

Bacaklarım çok kaşınıyor ne yapmalıyım?​

Bunlardan bazıları:
- Cildin nemlendirilmesi,
- Nemlendirici içerikli duş ürünleri kullanmak,
- Beslenmeye dikkat etmek,
- Spor yapmak,
- Kortizonlu ilaç ya da merhem kullanmak (hekimin gerek görmesi halinde),
- Hastalıklar nedeniyle oluşması halinde (sedef, egzema, mantar) tedavi ettirmek,

Bacak kaşıntısı için hangi doktora gidilir?​

Bacak kaşıntısı için hangi doktora gidilir?
Kaşıntı için hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurmak gerekir.

Gece uyurken ayak kaşıntısı neden olur?​

Gece uyurken ayak kaşıntısı neden olur?
Gece olduğunda vücudun ısı düzenlemesi, sıvı regülasyonu ve bariyer fonksiyonlarında bir takım değişiklikler meydana gelir. Örnek olarak gece vakti vücut ısısının azalması ve cilde doğru olan kan akımında artış oluşması kaşıntı gelişimi ile sonuçlanabilecek değişiklikler arasındadır.
Kaşıntıyı geçirmek için ne yapmalı?​
Kaşıntıya Ne İyi Gelir?
- Limon Suyu & Soda.
- Aloe Vera.
- Hindistan Cevizi Yağı
- Karanfil Yağı
- Yoğurt.
- Nane Yağı
- Bal.
- Defne Yaprağı
Ayak kaşıntısına hangi krem iyi gelir?​
Kaşıntı Kremi
- Doğa DermanAyak Koku Mantar Kaşıntı Çatlak Bakım Kremi 150 ml.
- HIZLITESLİMAT.
- HIZLITESLİMAT.
- Bepanthol2 Adet Sensiderm Kaşıntı Giderici Krem 50 gram.
- PirdolinSu Bazlı Nemlendirici Krem Sivilce Ve Kızarıklık Karşıtı Kaşıntı Önleyici Krem.
- BepantholSensiderm Krem 50 gr.

Kaşıntı ne zaman tehlikelidir?​

Kaşıntı ne zaman tehlikelidir?
Uzun süren, tekrar eden, şiddetli kaşıntılar varsa, ciltte kızarıklık, iltihaplanma gibi başka belirtiler görülüyorsa, dermatoloji doktoruna mutlaka başvurulması gerekir.

Kanser kaşıntısı nasıl anlaşılır?​

Kanser kaşıntısı nasıl anlaşılır?
Kaşıntı çoğu zaman cildin kendisinden kaynaklıdır ve sitemik olarak gözükmez, bölgeseldir….Kanserde kaşıntının sebepleri şunlar olarak gözükmektedir:
- tümörden salınan bazı maddeler (bakınız paraneoplastik sendrom),
- vücudun tümöre tepki vermesi,
- tümörün safra yollarını tıkayarak sarılığa ve kaşıntıya sebep olması

Karaciğerdeki hangi hastalik kaşıntı yapar?​

Karaciğer hastalıkları, safra kesesi tıkanıklığı, siroz, hepatit ve pankreas hastalıkları kaşıntıya neden olabiliyor. Kronik karaciğer hastalıklarında inatçı kaşıntı yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor.

Karaciğerden gelen kaşıntıya ne iyi gelir?​

Kolestatik hastalıklarda görülen kaşıntıda safra tuzlarını bağırsaklarda bağlayarak emilimlerini azaltan bir ilaç olan cholestyramine genellikle ilk tercih edilen tedavi yöntemidir. Günde 2-3 kez 4g dozunda alındığında kaşıntının şiddetini azaltabilir. Genellikle iyi tolere edilir.
 
Ayak bileklerinizdeki kaşıntının birçok farklı sebebi olabilir. Bu nedenler arasında terleme, cilt kuruluğu, mantar enfeksiyonu, egzama, sedef hastalığı, karaciğer problemleri, sinirsel sorunlar, alerjik reaksiyonlar ve çeşitli ilaçlar yer alabilir. Bunun yanı sıra bacak bileklerinde de kaşıntı oluşabilir. Bacaklardaki kaşıntının başlıca nedeni cilt kuruluğu olup, sentetik naylon kıyafetlerin veya lastikli çorapların giyilmesi de kaşıntıya yol açabilir.

Ayaklardaki kaşıntının nedenleri arasında ise alerjik kontakt dermatit, mantar enfeksiyonu (atlet ayağı), atopik dermatit, juvenil plantar dermatoz, sedef hastalığı, yara izleri, böcek ısırıkları, kuru cilt gibi durumlar yer alabilir. İyileşme sürecini hızlandırmak için karbonat gibi doğal yöntemlerle ayak kaşıntısını yatıştırmak mümkün olabilir.

Karaciğer kaynaklı kaşıntı, genellikle safra yollarını etkileyen inflamatuar süreçler, safra yollarında daralma yapan kanserler veya safra akışının etkilenmesi sonucu ortaya çıkabilir. Bu durumda kaşıntının sebebi safra tuzlarının birikmesi ve cilt kuruluğu olabilir. Karaciğer kaynaklı kaşıntıda, cholestyramine gibi safra tuzlarını bağırsağa bağlayarak emilimlerini azaltan ilaçlar yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bacaklardaki kaşıntı için nemlendirici kremler, dermatoloji uzmanına başvurulması, beslenmeye dikkat edilmesi ve bazı ilaç tedavileri önerilebilir. Uzun süreli, tekrarlayan ve şiddetli kaşıntılar görülüyorsa, mutlaka bir dermatolog tarafından değerlendirilmelidir. Ayak veya bacak kaşıntısının altında yatan nedenin belirlenmesi ve uygun tedavinin başlanması önemlidir.
 
Geri
Üst