AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayak bastim ne demek?

Editör

Yeni Üye

Ayak bastım ne demek?​

Bir yere varmak, ulaşmak. Bu bahçeye ayak bastığım andan beri toprağın iyiliğini kendimde hissediyordum.

Parmak basmak ne anlama geliyor?​

Parmak basmak ne anlama geliyor?
DeyimDüzenle [1] “Bir konu ile ilgili konuşmak” anlamında kullanılan bir söz. [2] Önemli noktayı işaret etmek.

Yerle bir etmek deyimi ne anlama gelir?​

➡Yerle bir etmek deyiminin anlamı:Bir yeri yakıp yıkmak, tahrip etmek, temeline kadar söküp dağıtmak, taş taş üstüne bırakmamak. ➡Yerle bir etmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Koca kenti bir saat bombalayıp yerle bir ettiler.

Parmak basarken hangi parmak kullanılır?​

Parmak basarken hangi parmak kullanılır?
ARTIK SOL EL İŞARET PARMAĞI BASILACAK Bakanlar Kurulu, imza atamayanlardan artık imza edilecek yerlere sol elinin işaret parmağının izinin alınmasını kararlaştırdı.
Parmak izi imza yerine geçer mi?​
Madde 16 – İmza atamayanlar, imza yerine usulüne göre onaylanmış olması koşuluyla, parmak izi, el ile yapılmış bir işaret ya da mühür kullanabilirler.

Bir olmak ne anlama gelir?​

Bir olmak ne anlama gelir?
bir araya gelmek, iş birliği yapmak, destek olmak, omuz omuza durmak anlamlarına gelen söz. dost duruşudur.

Yerle bir ne demek TDK?​

Temeline kadar yok etmek, tahrip etmek.

Parmak imzası hangi parmak?​

Parmak imzası hangi parmak?
Bakanlar Kurulu, evlenmek için müracaat edenlerden imza atmayanların sağ elinin işaret parmağını basması yönündeki uygulamaya son verdi. Evlilik işlemlerinde imza atamayanlar artık sağ elin işaret parmağını değil sol elin işaret parmağını kullanacak. Düzenlemede sol işaret parmağı olmayanlar da unutulmadı.

Hangi parmak basılır?​

Sol elinin baş parmağı bulunmıyan kimsenin, aynı elinin diğer bir parmağı ve sol eli yoksa sağ elinin baş parmağı ve bu da mevcut değilse diğer parmaklarından biri bastırılır. Tebliğ yapılacak kimsenin iki eli de yoksa tebliğ evrakı kendisine verilir.

Kimler imza atamaz?​

Kimler imza atamaz?
b) İmza Atamayanlar Buna göre, “imza vazına muktedir olamıyan bir şahıs, imza yerine el ile yapılmış bir alamet vazetmeğe yahut resmi bir şehadetname kullanmaya mezundur”.
Hangi parmakla imza atılır?​
Madde Metni. Kendisine tebliğ yapılacak kimse imza edecek kadar yazı bilmez veya imza edemiyecek durumda bulunursa, komşularından bir kişi huzurunda sol elinin baş parmağı bastırılmak suretiyle tebliğ yapılır.

Sır olmak ne anlama gelir?​

Sır olmak ne anlama gelir?
➡Sır Olmak deyiminin anlamı:Aklın eremeyeceği biçimde ortadan kaybolmak.

Ayak bastım ne demek?

"Ayak bastım" deyimi, bir yere varmak veya ulaşmak anlamına gelir. Örneğin; "Bu bahçeye ayak bastığım andan beri toprağın iyiliğini kendimde hissediyordum."

Parmak basmak ne anlama geliyor?

"Parmak basmak" deyimi, bir konu ile ilgili konuşmak anlamında kullanılan bir deyimdir. Aynı zamanda önemli noktayı işaret etmek anlamını da taşır.

Yerle bir etmek deyimi ne anlama gelir?

"Yerle bir etmek" deyimi, bir yeri yakıp yıkmak, tahrip etmek, temeline kadar söküp dağıtmak, taş taş üstüne bırakmamak anlamına gelir. Örnek cümlede kullanımı: "Koca kenti bir saat bombalayıp yerle bir ettiler."

Parmak basarken hangi parmak kullanılır?

Parmak basarken genellikle işaret parmağı kullanılır. Ancak belirli durumlarda veya uygulamalarda farklı parmaklar da kullanılabilir.

Parmak izi imza yerine geçer mi?

Madde 16'ya göre, imza atamayanlar belirli koşullarda parmak izi, el ile yapılmış bir işaret veya mühür kullanabilirler. Bu durumda parmak izi, imza yerine geçebilir.

Bir olmak ne anlama gelir?

"Bir olmak" deyimi, bir araya gelmek, iş birliği yapmak, destek olmak, omuz omuza durmak anlamlarını taşır. Bu deyim genellikle dostça bir duruşu ifade eder.

Yerle bir ne demek TDK?

Yerle bir, Temel Dil Bilgisi kurallarına göre "temeline kadar yok etmek, tahrip etmek" anlamına gelir.

Parmak imzası hangi parmak?

Bakanlar Kurulu kararına göre, evlenmek için müracaat edenlerden imza atamayanlar artık sol elin işaret parmağını kullanacaklardır.

Kimler imza atamaz?

İmza atamayan kişiler, belirli durumlarda el ile yapılmış bir alamet vazetmeğe, resmi bir şehadetname kullanmaya veya parmak izi koymaya yetkilidirler.

Sır olmak ne anlama gelir?

"Sır olmak" deyimi, aklın eremeyeceği biçimde ortadan kaybolmak anlamına gelir.

Geri