AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ay Yuzlum sarkisini ilk kim soyledi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Ay Yüzlüm şarkısını ilk kim söyledi?​

Murat Göğebakan, 1998’de “Sen Rahatına Bak”, 1999’da “Tek Suçum Seni Sevmekmiş”, 2000’de ise “Merhaba” albümlerini yayımladı. Sema Bekmez ile 2000 yılında 11 yıl süren bir evliliğe imza atan sanatçının, 2002’de dinleyiciyle buluşan “Ay Yüzlüm” albümü, MÜYAP’ın “En Çok Satan Albüm” ödülünü aldı.

Demir Attım Yalnızlığa ne zaman çıktı?​

Demir Attım Yalnızlığa ne zaman çıktı?
Videografi
Yıl | Şarkı | Albüm
1992 | “Demir Attım Yalnızlığa” | Tanrı Misafiri
1993 | “Tanrı Misafiri”
“Gel Diyemem”
1994 | “Tatlı Bela” | Tatlı Bela

Ay yüzlüm ne zaman çıktı?​

Ay yüzlüm ne zaman çıktı?
23 Nisan 2021Ay Yüzlüm / Çıkış tarihi

Murat Göğebakan Ay Yüzlüm şarkısını kime yazdı?​

Yurdun hemen hemen her yerinde konserler verdi. Bora Ayanoğlu’nun Yunus isimli eserinin üzerine Ömer Faruk Güney’in yazdığı sözlerle meydana getirilen Ayyüzlüm isimli şarkı ve bu şarkının yer aldığı bir albüm yaptı.

Ay Yüzlüm şarkısını kim söylüyor?​

Ay Yüzlüm şarkısını kim söylüyor?
Geçtiğimiz yıllarda hayata veda eden Murat Göğebakan’ın efsane olan şarkısı Ay Yüzlüm’ü söyleyen Azeri kız yorumuyla gönülleri fethetti. Azeri kızı Nahide Babaşlı, sosyal medya üzerinden söylediği şarkılarlar binlerce takipçine ulaşıyor.

Ay Yüzlüm ne anlama geliyor?​

Ay Yüzlüm ne anlama geliyor?
yüzü ay gibi parlak ve güzel olan.
Ebru Gündeş Tanrı Misafiri kaç yılında çıktı?​
1 Mart 1993Tanrı Misafiri / Çıkış tarihi

Ay yüzlüm ne anlama geliyor?​

Ay yüzlüm ne anlama geliyor?

Ay Yüzlüm bir türkü mü?​

Ay Yüzlüm bir türkü mü?
AY YÜZLÜM türküsü de çok merak edilen ve sevilen türkülerdendir.

Murat Göğebakan ne zaman öldü?​

31 Temmuz 2014Murat Göğebakan / Ölüm tarihi

Ay parçası ne anlama gelir?​

Ay parçası ne anlama gelir?
Ay parçası deyimi, çok güzel olan kadınlara iltifat etmek için kullanılan bir sözdür. Tarihi 15. yüzyıla kadar dayanan, kadim deyimlerimizden biridir. Günümüzde de kullanılan Mehtap isminin kaynağı da bu deyimdir. Meh kelimesi ay, tap kelimesi ise ışık ve parça demektir.

Ay yüzlü güzel ne demek?​

Ay yüzlü güzel ne demek?
almış beni albızlar, gönlümde yaran sızlar, kurban sana atsızlar, ay yüzlü güzel konçuy… ay yüzlü güzel prenses manasına gelir. gök bilgenin en güzel şiirlerinden bir tanesidir.

Tanrı Misafiri ne zaman yazıldı?​

“Tanrı Misafiri”, Ajda Pekkan’ın 16 Eylül 1973’te yayınladığı “Tanrı Misafiri/İçme Sakın” 45’liğinin A-yüzünde yer alan şarkıdır.

Ebru Gündeş hangi şarkıyla meşhur oldu?​

Ebru Gündeş hangi şarkıyla meşhur oldu?
2008’de tam da doğum günü olan 12 Ekim de “Evet” ismini verdiği albümünü sevenleriyle buluşturan sanatçının Kızıl Mavi, Ölümsüz Aşklar, Harika gibi birçok şarkısı kült şarkılar arasında yerini aldı.

Ay Yüzlüm şarkısı, Murat Göğebakan tarafından seslendirilmiştir. Ayrıca, geçmiş yıllarda vefat eden Murat Göğebakan'ın bu efsane şarkısını Azeri kızı Nahide Babaşlı da seslendirmiştir ve bu yorumuyla büyük beğeni toplamıştır.

Ay Yüzlüm şarkısının sözleri Ömer Faruk Güney tarafından yazılmış ve Bora Ayanoğlu'nun "Yunus" eserinin üzerine bestelenmiştir. Bu şarkıya dayanan albüm de Murat Göğebakan'ın kariyerinde önemli bir yere sahiptir.

Ay Yüzlüm ifadesi genellikle "yüzü ay gibi parlak ve güzel olan" anlamına gelmektedir. Güzel ve ışıltılı bir yüzü olan birini tanımlamak için kullanılan bir benzetmedir.

Ayrıca, Ay Yüzlüm türküsü de oldukça sevilen ve merak edilen türküler arasındadır. Yüzlerce yıl boyunca Türk halk müziği repertuarında yerini almış ve sevilmiştir.

Geri