Ay Tutulmasında Hangi Dua Okunur?

SoruCevap

Yeni Üye
Ay tutulması sırasında hangi dua okunur? Bu soru, birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Ay tutulması, gökyüzündeki olağanüstü bir olaydır ve insanlar bu süre zarfında dua etmek isteyebilirler. Ay tutulması sırasında okunabilecek birçok dua bulunmaktadır. Ay tutulması duası olarak bilinen dualar, bu dönemde okunabilecek en etkili dualardır. Ay tutulması duası, kişinin dileklerinin kabul olması için yapılan bir dua ritüelidir. Bu dua, Ay’ın gücünden yararlanarak dileklerin gerçekleşmesine yardımcı olur. Ay tutulması sırasında okunması gereken dua ise kişinin inancına ve niyetine bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak Ay tutulması duası, kalpten yapılan samimi bir dua olmalıdır.
İçindekiler

Ay Tutulmasında Hangi Dua Okunur?​

Ay tutulması, Ay’ın Dünya’nın gölgesine girmesi sonucu oluşan doğa olayıdır. Bu olay sırasında bazı insanlar, Ay tutulmasının etkilerinden korunmak veya olumlu enerjilerden yararlanmak için dua etmek isteyebilirler. Ay tutulması sırasında okunabilecek bazı dualar şunlardır:

1. Ay Tutulması Sırasında Okunacak Dua​

Bismillahirrahmanirrahim. Ya Rabbi! Ay tutulması sırasında bize rahmetinle ve lütfunla muamele et. Bizi kötü etkilerden koru ve bize hayırlar ihsan et. Dualarımızı kabul buyur. Amin.

2. Ay Tutulması Esnasında Okunacak Dua​

Rabbenağfirli ve li-velideyye ve lil mu’minîne yevme yekumul hisab. Ey Rabbimiz! Beni, ana babamı ve inananları hesap gününde bağışla. Amin.

3. Ay Tutulması Zamanında Okunacak Dua​

Elhamdülillahi Rabbil Alemin. Allahümme salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala ali Seyyidina Muhammedin, kema salleyte ala Seyyidina İbrahim ve ala ali Seyyidina İbrahim, inneke hamidun mecîd. Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamdolsun. Ey Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e ve O’nun ailesine rahmet eyle, aynı şekilde Efendimiz İbrahim’e ve O’nun ailesine de rahmet eyle. Şüphesiz sen hamid ve medh edilesin.

4. Ay Tutulması Süresince Okunacak Dua​

Ya Rabbi! Ay tutulması sırasında bize rahmetinle ve lütfunla muamele et. Dualarımızı kabul buyur. Amin.

5. Ay Tutulması Anında Okunacak Dua​

Allahümme innî es’elüke bi-rahmetike celle ve azze en tu’fîye alayye şemse ve en tutliye aleyye kameren ve en teğfirali ve terhameni. Ey Allah’ım! Senin rahmetinle, senin azametinle bana güneşi doğurmanı, bana ayı tutmanı, bana mağfiret etmeni ve bana merhamet etmeni diliyorum.

6. Ay Tutulması Zamanında Okunması Uygun Dua​

Rabbim! Ay tutulması sırasında sana sığınırım. Bana merhamet et ve dualarımı kabul buyur. Amin.

7. Ay Tutulması Süresince Okunabilecek Dua​

Allahümme innî es’elüke bi-rahmetike celle ve azze en tu’fîye alayye şemse ve en tutliye aleyye kameren ve en teğfirali ve terhameni. Ey Allah’ım! Senin rahmetinle, senin azametinle bana güneşi doğurmanı, bana ayı tutmanı, bana mağfiret etmeni ve bana merhamet etmeni diliyorum.

8. Ay Tutulması Anında Okunması Gereken Dua​

Rabbim! Ay tutulması sırasında bize rahmetinle ve lütfunla muamele et. Dualarımızı kabul buyur. Amin.

9. Ay Tutulması Zamanında Okunacak Dua Önerisi​

Bismillahirrahmanirrahim. Ya Rabbi! Ay tutulması sırasında bize rahmetinle ve lütfunla muamele et. Bizi kötü etkilerden koru ve bize hayırlar ihsan et. Dualarımızı kabul buyur. Amin.

10. Ay Tutulması Sırasında Okunması Tavsiye Edilen Dua​

Rabbenağfirli ve li-velideyye ve lil mu’minîne yevme yekumul hisab. Ey Rabbimiz! Beni, ana babamı ve inananları hesap gününde bağışla. Amin.

11. Ay Tutulması Esnasında Okunması Önerilen Dua​

Elhamdülillahi Rabbil Alemin. Allahümme salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala ali Seyyidina Muhammedin, kema salleyte ala Seyyidina İbrahim ve ala ali Seyyidina İbrahim, inneke hamidun mecîd. Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamdolsun. Ey Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e ve O’nun ailesine rahmet eyle, aynı şekilde Efendimiz İbrahim’e ve O’nun ailesine de rahmet eyle. Şüphesiz sen hamid ve medh edilesin.

12. Ay Tutulması Zamanında Okunması Gereken Dua​

Ya Rabbi! Ay tutulması sırasında bize rahmetinle ve lütfunla muamele et. Dualarımızı kabul buyur. Amin.

13. Ay Tutulması Süresince Okunması Uygun Dua​

14. Ay Tutulması Zamanında Okunabilecek Dua​

Rabbim! Ay tutulması sırasında sana sığınırım. Bana merhamet et ve dualarımı kabul buyur. Amin.

15. Ay Tutulması Süresince Okunması Gereken Dua​

16. Ay Tutulması Anında Okunması Gereken Dua Önerisi​

Rabbim! Ay tutulması sırasında bize rahmetinle ve lütfunla muamele et. Dualarımızı kabul buyur. Amin.

17. Ay Tutulması Zamanında Okunması Tavsiye Edilen Dua​

18. Ay Tutulması Sırasında Okunması Önerilen Dua​

19. Ay Tutulması Esnasında Okunması Gereken Dua​

Ay Tutulmasında Hangi Dua Okunur?​

Ay Tutulmasında Hangi Dua Okunur?
1. Ay tutulması namazı kılınır ve dua edilir.
2. Ay tutulması sırasında “Allahuekber” ve “La ilahe illallah” denir.
3. Ay tutulmasında “Kunut duası” okunabilir.
4. Ay tutulması esnasında “Yâ Vedûd” ismi şerifi zikredilebilir.
5. Ay tutulması sırasında “Estagfirullah” ve “Subhanallah” çekilebilir.

Ay tutulmasında dua etmek önemlidir.
Ay tutulması namazı kılınır.
“Allahuekber” ve “La ilahe illallah” denir.
“Kunut duası” okunabilir.
“Yâ Vedûd” ismi şerifi zikredilebilir.

Geri