- Konu Yazar
- #1
Ay Pare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
150 gram tereyağ veya margarin
2 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine )
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbet için;
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3 damla limon suyu
Ay Pare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz ılık kalacak.
Ardından diğer tüm malzemelerimizi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Sonra uzunlamasına şekil verip (İki parmak genişliğinde) çay bardağı şekli ile ay şeklinde kesiyoruz.
Yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp, 180 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçince şerbetini ekliyoruz afiyet olsun.
Ay Pare Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağ veya margarin
2 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine )
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbet için;
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3 damla limon suyu
Ay Pare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz ılık kalacak.
Ardından diğer tüm malzemelerimizi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Sonra uzunlamasına şekil verip (İki parmak genişliğinde) çay bardağı şekli ile ay şeklinde kesiyoruz.
Yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp, 180 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçince şerbetini ekliyoruz afiyet olsun.
Ay Pare Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı