AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ay Çöreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1/2su bardağı sıvı yağ
1/2yemek kaşığı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
1 fiske tuz
4,5 su bardağı un
İç harcı için:
4-5 dilim bayat kek
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kuru üzüm
1 büyük portakalın rendesi

Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı:kek dilimleri rondoda un haline getirilir.
Diğer gereçlerle karıştırıp yoğrulur ve bir kenara alınır.
Hamuru:şeker ve tereyağı yoğrulup krem haline getirilir.
Kuru maya ılık su ile açılıp karışıma eklenir. Un yavaş yavaş ek edilir.
En son mahlep ve tuz eklenip düzgünce yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince hamur streçlenip bir saate yakın bir bezle örtülüp dinlendirilir.
Hamurdan büyükçe birer mandalına büyüklüğünde kesimler koparılıp oval halde açılır. İçine harç doldurulup rulo yapılır.
Ay hali verilir.
Üzerine yumurta sürülür.
Dövülmüş fındık ya da file badem serpilip evvelden ısınmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst