Ay Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ay Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;
3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı su
Bir çimdik tuz
3-3,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Aralarına serpmek için ;
Nişasta
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon
İçi için
1 kase fındık ya da ceviz içi
Üzeri için
200 gram tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ

Ay Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için materyalleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz.
Üzerini streçleyip dinlenmeye bırakıyoruz.
Şerbeti için gereçleri tencereye alıyoruz .
Kaynadıktan sonra 10 dk kadar daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamuru iki farklı kesime ayırıyoruz.
Merdane yardımıyla açıyoruz ,içine çokça nişasta koyup katlıyoruz.
Streç sinemaya sarıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru tekrar merdane yardımıyla açıyoruz.
İçine dövülmüş ceviz ya da fındık içi serpiştirip üstten ve aşağıdan eşit halde iki parmak kalınlığında katlayıp birleşen yerden hamuru bıçakla kesip ayırıyoruz,.
Bir bardak yardımıyla kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine tereyağ ve sıvı yağ eritip döküyoruz.
170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Çıkınca birinci sıcağı çıktığında üzerine şerbetini döküyoruz.
En az bir – iki saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun .
Ay Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst