AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Avustralya, Çin ve Rusya'ya Karşı Uzay Komutanlığı Kurdu

haberci

Yeni Üye
Orta Doğu ile Karadeniz'in kuzeyindeki gelişmeler dünyayı tedirgin etmeye devam ederken Güney Yarım Küre'deki kıta ülkesi

Avustralya

, dikkat çeken bir karara imza attı. Hükümet yetkilileri, ülkelerini uzayda korumak için yeni bir ajans kurdu. "

Uzay Komutanlığı

" olarak isimlendirilen bu birim, Avustralya'yı Rusya ve Çin'in uzaydaki tehditlerinden koruyacak...

Uzay Komutanlığı'nın başındaki isim olan Cath Roberts, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "

Avustralya'nın Pekin ve Moskova'nın uzaydaki faaliyetlerine karşı koyamaması ihtimali beni çok korkutuyor.

" diyen Roberts, ABD ile yakın temas halinde olduklarını ancak bu noktada kendilerine de çok iş düştüğünü, olası tehditlere karşı Avustralya'yı

korumak zorunda olduklarını

belirtti.

"Çin, Avustralya'nın ulusal yayın ağını yok edebilir"

Cath Roberts'a göre Çin'in uzaydaki varlığı, Avustralya'nın ulusal yayın ağını

yok edebilecek

kapasiteye sahip. Peki bu doğru mu? Aslına bakacak olursak ABD de benzer bir tavır içerisinde.

ABD'li yetkililere göre

hem Rusya hem de Çin, uzaydaki bir uyduyu yok etme kapasitesine sahip olan silahların denemelerini yapıyor. Rusya ve Çin ise bu konuda konuşmayı pek de istemiyor.

Avustralya Savunma Bakanı Peter Dutton da Uzay Komutanlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu birimin şu aşamada

küçük çaplı

bir yapıya sahip olacağını ifade eden Dutton, önümüzdeki yıllarda Avustralya'nın "Uzay Gücü"nün kurulacağını belirtti. Gezegenimizde insan gibi yaşamaya izin vermeyen süper güçlerin uzaydaki rekabeti, önümüzdeki yıllarda iyiden iyiye

kendini gösterecek

gibi görünüyor...

avustralya-savunma-uzay-komutanligi-kuruldu-1648019876.jpg

95da1a7051711d0f9aaffb077236d6e0fa1a7df7.jpeg

Avustralya'nın uzayda korunması için Uzay Komutanlığı adında yeni bir ajans kurmasının önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Cath Roberts ve Savunma Bakanı Peter Dutton'un açıklamaları, ülkenin uzaydaki potansiyel tehditlere karşı ciddi bir şekilde hazırlık yapma ve kendini koruma isteğini gösteriyor.

Çin'in uzayda ulusal yayın ağını yok edebilecek kapasiteye sahip olduğu iddiası, oldukça endişe verici bir durum olarak karşımıza çıkıyor. ABD'nin Rusya ve Çin'in uzaydaki silah denemeleri konusunda endişeli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Avustralya'nın bu alandaki faaliyetleri ve hazırlıkları oldukça yerinde bir adım olarak değerlendirilebilir.

Önümüzdeki yıllarda Avustralya'nın "Uzay Gücü"nün de kurulması planlanıyor olması, ülkenin uzay alanındaki faaliyetlerini artıracağını gösteriyor. Gelecekte uzayın stratejik önemi ve kullanımı daha da artacak gibi görünüyor ve ülkelerin buna karşı tedbir alması gerekecek.

Sonuç olarak, Avustralya'nın uzayda güvenliği sağlamak için attığı bu adımlar gelecekteki uzay faaliyetleri açısından önemli bir referans olabilir. Umarım diğer ülkeler de benzer şekilde uzay alanındaki güvenliğe yönelik adımlar atarlar ve uluslararası anlaşmalarla bu alanda işbirliğini güçlendirirler.

Geri