AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Avukatlar danisma ucreti aliyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Avukatlar danışma ücreti alıyor mu?​

Avukatlık Kanunu 164. Maddeden çıkan sonuç her türlü hukuki danışma, hukuki iş ve işlem, takip yapmanın ücrete tabi olduğudur. Eğer avukatlık ücreti alınmadan bir iş yapılacaksa bu baroya bildirilmek zorundadır. Dolayısıyla avukatlar ücretsiz danışma hizmeti de dâhil olmak üzere karşılık olmadan görev yapamazlar.

Avukatlara danışma ücreti ne kadar?​

Avukatlara danışma ücreti ne kadar?
1- Avukatlık Danışma Ücreti – Türkiye Barolar Birliği Telefonda / İnternet Ortamında Avukatlık Danışma Ücreti ( Bir saat için ) : 540,00 TL (Kıyasen) Çağrı Üzerine Gidilen Yerde Sözlü Avukatlık Danışma Ücreti ( Bir saat için ) : 1.125,00 TL. Yazılı Avukatlık Danışma Ücreti ( Bir saat için ) : 1.125,00 TL.

Devlet hangi durumlarda ücretsiz avukat verir?​

Devlet hangi durumlarda ücretsiz avukat verir?
Adli yardım olarak adlandırılan bu hizmetten sadece hukuk davaları ve icra takipleri için yararlanılır. Eğer CMK yani Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerinde görülecek bir davanız varsa davanın görüleceği mahkemeye başvurarak ücretsiz bir avukat talep edebilirsiniz.

Avukat bir davadan yüzde kaç alır?​

5043 sayılı kanunda ücretin belirlenmesi esası olarak avukatın davayı kazandığı kısmının yüzde onu ile yüzde yirmisi arasında arasında ücrete hak kazanağı düzenlenmiştir.

Avukat tutmak ne kadar 2021?​

Avukat tutmak ne kadar 2021?
İstanbul Barosu 2021 Yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Yayımlandı
A- SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR
Kat Mülkiyeti Yasasından Kaynaklanan Uyuşmazlıklar | 8.000,00 TL
a) Anlaşmalı | 9.000,00 TL
b) Çekişmeli | 14.000,00 TL
c) Çekişmeli ve maddi, manevi tazminat istemli | 14.000,00 TL

Boşanmak için Devlet avukat veriyor mu?​

Boşanmak için Devlet avukat veriyor mu?
Avukatın seçilme imkanı yoktur, avukat adli yardım listesinden sıra usulü Baro tarafından görevlendirilir. Bu durumda davanın açıldığı mahkemeden veya icra takibi söz konusu ise icra müdürlüğünden adli yardım talebinde bulunulur.
 
Avukatlar danışma ücreti alıyor mu konusunda belirttiğiniz gibi, Avukatlık Kanunu 164. Maddesine göre avukatlar her türlü hukuki danışma, iş ve işlem yaparken ücret talep edebilirler. Ücretsiz olarak bir iş yapılacaksa bunun Baroya bildirilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla avukatlar ücretsiz danışma hizmeti de dâhil olmak üzere karşılıksız olarak hizmet veremezler.

Avukatlara danışma ücreti ne kadar sorusuna gelirsek, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirlenen ücretler şu şekildedir:
- Telefonda / İnternet Ortamında Avukatlık Danışma Ücreti (Bir saat için): 540,00 TL
- Çağrı Üzerine Gidilen Yerde Sözlü Avukatlık Danışma Ücreti (Bir saat için): 1.125,00 TL
- Yazılı Avukatlık Danışma Ücreti (Bir saat için): 1.125,00 TL

Devlet hangi durumlarda ücretsiz avukat verir konusunda, adli yardım hizmetinden sadece hukuk davaları ve icra takipleri için faydalanılabildiğini belirtmek isterim. Eğer CMK kapsamında bir davanız varsa davanın görüleceği mahkemeden ücretsiz avukat talep edebilirsiniz.

Avukat bir davadan yüzde kaç alır sorusuna gelirsek, 5043 sayılı kanuna göre avukatın kazandığı kısım üzerinden yüzde 10 ile yüzde 20 arasında ücret talep etme hakkına sahiptir.

Avukat tutmak ne kadar 2021 konusunda İstanbul Barosu'nun yayımladığı 2021 Yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne göre, farklı davalar için belirlenmiş asgari ücretler bulunmaktadır.

Boşanmak için Devlet avukat veriyor mu sorusuna ise, boşanma davalarında avukat seçme hakkınız yoktur. Baro tarafından görevlendirilen avukatlar tarafından temsil edilirsiniz ve adli yardım talebinde bulunulması durumunda davadan veya icra takibinden sorumlu olan kurum tarafından avukat atanır.
 
Geri
Üst