AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Avukata soru sormak kac para?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Avukata soru sormak kaç para?​

Türkiye Barolar Birliği’nin tarifesindeki danışma ücreti en az yani asgaridir (2019 yılı için 375 TL) bunun üzerinde bedelleri serbest piyasa ekonomisine göre talep etmeye hiçbir yasal engel de yoktur.
Avukata bir şey danışmak ücretli mi?
Avukatlık Kanunu 164. Maddeden çıkan sonuç her türlü hukuki danışma, hukuki iş ve işlem, takip yapmanın ücrete tabi olduğudur. Eğer avukatlık ücreti alınmadan bir iş yapılacaksa bu baroya bildirilmek zorundadır. Dolayısıyla avukatlar ücretsiz danışma hizmeti de dâhil olmak üzere karşılık olmadan görev yapamazlar.
Bir avukat ne kadar para istiyor?
avukata sözlü danışma 600 tl, bir saatten sonraki her 15 dakika için 180 tl. yazılı danışma 1200 tl, anlaşmalı boşanma 2 bin 700 tl, çekişmeli davalar 3 bin 500 tl, nafaka davaları 2250 tl. avukat hazırlık soruşturmasında hazır bulunursa 1300 tl, ağır ceza mahkemelerinde sanık vekilliği 7 bin 500 tl, müdahil vekilliği …

Bir avukata ne sorulur?​

Avukata sıkça sorulan sorulara aşağıda başlıklar halinde yer verilmiştir.
Avukatlara soru sormak ücretli mi?
Sorduğunuz sorular kısa bir bilgilendirme gerektiriyorsa avukatlarımızca genellikle ücretsiz cevaplanmaktadır. Ancak cevap ayrıntılı araştırma ve detaylı danışmanlık gerektirmekte ise avukatlık kanunu gereği danışmanlık ücreti talep edildikten ve siz ödeme yaptıktan sonra soru cevaplanmaktadır.
Davayı kaybeden avukata ücret ödenir mi?
Davada tuttuğunuz özel avukatın ücreti size aittir. Bu durum sizinle avukatınız arasındaki özel borç ilişkisidir ancak her davada mahkeme davası kabul edilen avukat lehine mahkeme vekalet ücretini takdir eder ve bu ücreti davayı kaybeden taraf, kazanan tarafa öder.
Avukat danışma ücretsiz olabilir mi? Değindiğimiz üzere avukatlar, sundukları danışmanlık hizmetine karşılık, TBB’nin avukatlık asgari ücret tarifesinde belirtilen tutarın altında bir ücret talep edemezler. Yani danışmanlığın ücretsiz olarak verilmesi meslek etiği açısından mümkün değildir.
Ücretsiz avukat danışma hattı var mı?
Avukatlık yasası gereğince, avukatların ücretsiz olarak danışmanlık vermesi mümkün değildir. Bu nedenle avukatlar, ücretsiz danışmanlık hizmeti veremezler. Türkiye’de hukuki danışmanlık çalışmaları, yasalara bağlı olarak yalnızca hukuk eğitimi almış kişiler tarafından verilebilir.
Davayı kazanamayan avukata para verilir mi?
Davayı kazanamayan avukata para verilir mi? 1136 Sayılı Kanunun 174. maddesine göre avukat haklı bir nedenle azledildiği takdirde ücrete hak kazanamaz ise de haksız azil halinde, anılan madde uyarınca avukatlık ücretinin tamamının ödenmesi gerekir.

Avukat olmak için ne yapmak gerekir?​

Avukat olmak için ilk ve en gerekli kural üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hukuk Fakültesinden mezun olup hukuk diploması almaktır. Sonrasında zorunlu olan bir senelik stajın tamamlanması gerekir. Bu zorunlu stajın yarısı adliyede yarsı ise en az 5 sene deneyimli bir avukatın yanında olması gerekir.
Nasıl avukat tutabilirim?
Kendim için nasıl bir Avukat tutabilirim? Bir Avukatın sağladığı faydalardan yararlanabilmek için öncelikle avukatınızla “Avukatlık Hizmet Sözleşmesi” imzalamanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise gerekli olması halinde noterden vekaletname çıkartmalısınız.
Kaybedilen davada avukatlık ücreti ödenmezse ne olur?
Avukatlık ücretinin ödenmemesi durumunda, avukat kişi savunmasını yaptığı sanığına dava açılabilir. Hukuki açıdan alınan hizmetin karşılığı verilmediği için avukat hakkını alabilmek için dava açar ve sürece bağlı olarak değişen faiz tutarı ile Avukatlık ücretini alabilir.

Avukata danışmak nedir?​

Hukuki danışmanlık, en kısa tabiriyle, avukatın vatandaş veya şirketleri hukuki konularda aydınlatması ve bilgilendirmesidir. Bu kapsamda avukat, kendisine başvuran gerçek ve tüzel kişilere hukuki meselenin çözümü noktasında yardımcı olmaktadır.
Avukat danışma hattı var mı?
Dolayısıyla acil avukat desteği, acil hukuki danışmanlık veya acil hukuki dilekçe yazımı her an ihtiyaç duyulabilecek hukuki destektir. Bu kapsamda ACİL AVUKAT DESTEK HATTI: 0850 30 80 888 arayarak 7 gün 24 saat ceza hukuku alanında hukuki destek alabilirsiniz.
 
Geri
Üst