AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Avukat sucluyu savunur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Avukat suçluyu savunur mu?​

“Avukat, suçluyu da savunur suçsuzu da. O yüzden avukatlar güvenilmezdir” Adil yargılanma hakkı gereği suçlu da suçsuz da savunulmalıdır aksi takdirde yargılanma amacına ulaşamaz.
Avukatlar herkesi savunmak zorunda mı?
Evet klasik mesleki açıdan bakarsanız herkesin savunma hakkı vardır ama bazı avukatlar için de avukatlık bir yaşam biçimidir ve yaşam biçimi olduğu için de kişisel tercih vardır. Bunu da insan hakları anlayışı benimser. Ben şahsen girmem böyle bir davaya. Doktor reddedemez ama avukatın reddetme hakkı vardır.

Avukatlar kimleri savunur?​

Avukat, yargı önünde; gerçek ya da tüzel kişilerin haklarını savunan, hukuk ve yasa işlerinde yol gösterici nitelik taşıyan kişiye verilen mesleki unvandır.
Avukatların aldığı para haram mı?
hem müştekiden hem davalıdan para alıyorsa kesinlikle haramdır. bu tarz çok avukat gördüğümü de ifade edeyim. avukatların kazandıkları para sonuna kadar haramdır.
Türk Hukuku’nda tarafların avukat ile temsil edilmesi zorunluluğu yoktur. Herkesin mahkemelerde kendisini temsil etme hakkı vardır. Kanun, tüzük ve yönetmelikler, Yargıtay ve Danıştay içtihatları ve mahkeme uygulamaları karşısında hak kaybına uğramamanız için bir avukattan hukuki yardım almak gereklidir.
Bir avukatın vicdanına sığıyor?
diyeceksiniz ki herkesin savunma hakkı vardır. evet, durum meçhulse, ortada kesin deliller yoksa bunu anlarım. ama suç işlediği kesin bir şekilde kanıtlanmış olan kişilerden bahsediyorum. bu avukatın vicdanına nasıl sığıyor? işte bunu aklım almıyor.

Türkiye’de avukat olma söz konusu değil.?​

Türkiye’de avukat olmak sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Her davada suçlanmaları, paragöz olmakla itham edilmeleri, meslekteki kötülerin tüm avukatlara mal edilmesi, vb. şeylerle mücadele etmek zorunda kalıyorlar. İşte size Türkiye’de avukat olmanın zor bir iş olduğunu kanıtlayan 18 şey.
3 avukatlık hizmeti nelerdir?
Avukat, yargılama unsuru olarak hizmetini yapar ve meslek kuruluşları olan barolarca denetle- nir. Barolar, avukatların faaliyetleri nedeniyle disiplin cezaları vererek bu denetimi etkili biçimde yerine getirir.4 Avukatlık hizmetinin kamu hizmeti niteliğinde olması, bu hizmete

Peki, avukatlık hizmeti ne kadar önemli?​

Noterlerin hizmetini buna misal olarak gösterebiliriz.6İşte, avukatlıkta da durum bu yöndedir. Avukat, -Borçlar Kanunu anlamındaki vekilden farklı olarak- faaliyeti için mutlaka bir ücret alır.7 Avukatlık hizmeti bir kamu hizmeti olmakla beraber, avukatın ken- disi kamu görevlisi değildir.
 
Geri
Üst