AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Avukat kimlerin davasina ucretsiz bakabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Avukat kimlerin davasına ücretsiz bakabilir?​

Öğretide de hakim görüş bu istisnanın gereklilik olduğudur. Çünkü avukatın aile yakınları vs. gibi ücret alamayacağı iş sahipleri de vardır. Ancak bu durumlarda önceden Baro’ya yazılı bildirimde bulunulması yasa gereğidir. İstisna olan ücretsiz iş alma avukatın keyfi olarak uygulayabileceği bir husus değildir.

Dava açmak ücretsiz mi?​

Masrafın eksik yatırılması veya dava sırasında yeni masrafların çıkması halinde mahkeme davacıya belli bir süre verir. Davacı bu süre içinde masrafları yatırmalıdır. Dava açma ücreti davaya ve yıllara göre değişiklik göstermektedir. Alacak talebi içermeyen maktu harca tabi dava açma ücreti 500 TL civarındadır.
ÜCRETSİZ AVUKAT YARDIMI İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ? Toparlamak gerekirse; adli yardımdan faydalanmak için icra takibinin yapılacağı veya davanın açılacağı baro başkanlığına ya da baro adli yardım bürolarına şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir.
Ücretsiz avukatlık yapılabilir mi?
Avukatlık Kanunu 164. Maddeden çıkan sonuç her türlü hukuki danışma, hukuki iş ve işlem, takip yapmanın ücrete tabi olduğudur. Eğer avukatlık ücreti alınmadan bir iş yapılacaksa bu baroya bildirilmek zorundadır. Dolayısıyla avukatlar ücretsiz danışma hizmeti de dâhil olmak üzere karşılık olmadan görev yapamazlar.
Maddi durumu olmayan kadın nasıl boşanır?
Boşanma davanızda avukat ile beraber çalışacak maddi gücünüzün olmadığını yine yukarıda sayılan belgeler ile baroya iletmeniz halinde ise boşanma davanızı yürütmesi için tarafınıza ücretsiz avukat ataması yapılacaktır. Ülkemizde her baro çevresinde adli yardım bürosu kurulmaktadır.

Adli yardım avukatı ücret alır mı?​

Adli yardım avukatı ücretsiz çalışmamaktadır. Asgari ücret tarifesine göre belirlenen ücret Baro tarafından ilgili avukata ödenir. Adli yardım servislerinde çalışan avukatlar bu durumu kabul ederek gönüllü olmuşlardır. Baro Adli Yardım Kurulları görevlendirdikleri avukatları takip ederler.

Geri