AVSD hastaligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

AVSD hastalığı nedir?​

Atrioventriküler septal defekt (AVSD) kalbin orta bölgesinde (atrioventriküler septum) defekte neden olan kalp problemlerinin bir kombinasyonudur. Kalp boşlukları arasında delik ve kalpte kan akışını düzenleyen kapaklarda problemlerle kendini gösterir.
Perimembranöz ne demek?
Perimembranöz Tip Perimembranöz VSD aort kapağının hemen altındaki sol ventrikül (karıncık) çıkış yolunda lokalizedir. En sık ventriküler septal defekt tipidir (p-80). Deliğin sağ ventrikül tarafında doku gelişirse (çoğu kez triküspit kapaktan uzanır) buna membranöz septum anevrizması denir.
3 mm ASD kapanır mı?
Küçük ASD’ler genellikle 2 ila 5 yaşları arasında kapanır. Orta veya geniş ASD’lerin kendiliğinden kapanma ihtimalleri daha düşüktür. Fakat ASD herhangi bir belirtiye neden olmuyorsa doktorlar genellikle deliği kapatmak için çocuk 2 yaşına gelinceye kadar beklemektedir.

AVSD ameliyatı nasıl yapılır?​

AVSD’ li hastalar tercihan 3-4 aylık olduklarında ameliyata alınırlar. Ameliyat ile kalpte varolan delikler ayrı ayrı veya tek bir yama kullanılarak kapatılır. Karıncıklar ve kulakçıklar arasında bulunan tek ve birleşik kapak ise delikler kapatılırken ikiye bölünerek iki ayrı kalp kapağı oluşturulur.
AVSD anne karnında kapanır mı?
Çok nadir birkaç durum dışında müdahale edilmesi gerekmez. Kalpten çıkan ve vücuda kan pompalayan damar ile akciğere kan pompalayan damar arasında anne karnındaki bebeklerde duktus arteriozus dediğimiz bir bağlantı vardır. Anne karnında normal olan bu bağlantının doğumdan sonra kapanması gerekir.
Perimembranöz VSD kapanır mi?
Yukarıda da belirtildiği üzere VSD’lerin toplumda en sık görülen tipleri perimembranöz ve muskuler tip VSD’ler olup, bu delikler açık ameliyatsız yöntemle kapatılabilir.

Bebeklerde kalp ameliyatı kaç saat sürer?​

Hastanın genel sağlık durumunun korunması için gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra ameliyattan bir gün önce hastaneye yatış işlemi gerçekleşmektedir. Vücutta gerekli dezenfeksiyon sağlandıktan sonra hasta ameliyathaneye alınmaktadır. Kalp ameliyatı yaklaşık 3 ila 4 saat arası sürmektedir.
Anne karnında bebek neden kalp krizi geçirir?
Anne karnında oluşabilecek kalp rahatsızlıkları genetik geçişli olabileceği gibi, anneye bağlı şeker ve lupus hastalığına, aşırı alkol ve sigara kullanımına, annenin kullandığı bazı ilaçlara, gebelik döneminde korunmasız röntgen ışınlarına maruz kalınmasına, annenin geçirdiği bazı enfeksiyonlara (özellikle kızamıkçık …
 
Geri
Üst