Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Avrupa Yuksekogretim Alani Yeterlilikler Cercevesi nedir?

Editör

Yeni Üye

Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesi nedir?​

AYÇ, kıyaslama ve işbirliğini mümkün kılmak amacıyla oluşturulmuş bir üst çerçeve olup farklı ülkelerin ulusal yeterlilik sistemlerini ve çerçevelerini sekiz ortak Avrupa referans seviyesi aracılığıyla ilişkilendirmeyi hedefleyen bölgesel bir yeterlilik çerçevesidir.

AYÇ eğitim seviyesi nedir?​

AYÇ, her türlü ve her düzeyde yeterliliği kapsar ve öğrenme kazanımları sayesinde kişinin neler bildiğini, anladığını ve yapabildiğini daha anlaşılır hale getirir. Seviyeler, yetkinlik düzeyine göre artar, 1. seviye en düşük seviye, 8. seviye en yüksek seviyedir.

Eqf lll ne demek?​

Eqf lll ne demek?
EQF/LLL, Avrupa Birliğine üye 27 ülke için tasarlanmıstır; QF-EHEA ise Bologna Sürecine üye 45 ülke için gelistirilmistir. EQF/LLL, yasam boyu öğrenimin tüm kademelerini kapsadığı için, çalısma grupları daha genis kapsamlıdır.

Eqf lll 7 nedir?​

Eqf lll 7 nedir?
(***) QF-EHEA kapsamında yükseköğretimde 2. düzey Bologna Süreci’nde 2005 yılında Bergen’de yükseköğretimden sorumlu bakanlar toplantısında kabul edildiği şekilde EQF-LLL’in 7. Düzey öğrenme çıktıları (düzey tanımlayıcıları)’na karşılık gelmektedir.

AYÇ açılımı nedir?​

AYÇ Hayat boyu öğrenme için Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ), yeterliliklerin anlaşılması için yeni bir araçtır. Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Avrupa Yeterlilikler Çerçevesini 23 Nisan 2008 tarihinde resmi olarak kabul etmiştir.

TYC ve Ayc logosu nedir?​

TYÇ, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan, ilk, orta ve yükseköğretim dahil, mesleki, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesini ifade ediyor.

Eqf level ne demek?​

Eqf level ne demek?
Örneğin bir fitness eğitmeni 3.seviyede , bir personal trainer ise 4.seviyede tanımlanır. EQF yani Avrupa Yeterlilik Çerçevesi , genel ve yetişkin öğrenimini, mesleki eğitim ve öğretim ile yüksek öğrenimi kapsar. Yukarıdaki tabloda yüksek öğrenim Bolonya Seviyeleri sarı renkte gösterilmiştir.

AYÇ logosu nedir?​

AYÇ logosu nedir?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Böylelikle 129 lisans programı, diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarının yer alması hakkını kazandı.
TYÇ AYÇ logosu ne işe yarar?​
AYÇ ile uyum sürecini tamamlamış olan TYÇ Kurulu tarafından akreditasyon çalışmaları tamamlanan diploma veren programlar, TYÇ Veri Tabanına işlenerek TYÇ ile AYÇ logosu kullanma hakkı kazanıyor. TYÇ’ye yerleştirilen üniversite ve program bilgilerine Yükseköğretim Kurulunun internet sitesinden ulaşılabilecek.
8 anahtar yetkinlik nedir?​
TYÇ’de yer alan sekiz anahtar yetkinlik ise şunlardır: Anadilde iletişim, yabancı dillerde iletişim, matematiksel yetkinlik ve bilim/teknolojide temel yetkinlikler, dijital yetkinlik, öğrenmeyi öğrenme, sosyal ve vatandaşlıkla ilgili yetkinlikler, inisiyatif alma ve girişimcilik, kültürel farkındalık ve ifade.”

AYÇ okulları kimin?​

AYÇ okulları kimin?
AYÇ Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çakmak ve Okul Müdürleri, Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı’yı Ziyaret Ederek Yeni Görevi’nde Başarılar Diledi.

Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ), Avrupa'da farklı ülkelerin ulusal yeterlilik sistemlerini ve çerçevelerini sekiz ortak Avrupa referans seviyesi aracılığıyla ilişkilendirmeyi hedefleyen bir bölgesel yeterlilik çerçevesidir. Bu çerçeve, yükseköğretimde eğitim seviyelerini açıklamak ve karşılaştırmak için standart bir referans sağlar. AYÇ, öğrenme kazanımları aracılığıyla bireylerin sahip oldukları bilgi, beceri ve yetkinlikleri daha anlaşılır hale getirir.

AYÇ'nin eğitim seviyeleri, 1. seviye en düşük seviyeden başlayarak 8. seviye en yüksek seviyeye kadar sıralanır. Her seviye, bireyin yeterlilik düzeyine göre artan bir karmaşıklık ve derinlik düzeyine işaret eder. Dolayısıyla, bu seviyeler içinde yer alan yeterliliklerin karmaşıklığı ve derinliği de artar.

EQF/LLL veya EQF Level belirli düzeylerdeki yeterlilikleri tanımlamak için kullanılan terimlerdir. EQF Level 3 veya EQF-LLL 7 gibi terimler, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi'ndeki belirli seviyelerdeki öğrenme çıktılarını ifade eder. EQF, genel ve yetişkin öğretimi, mesleki eğitim ve yükseköğrenimi kapsayan bir çerçevedir ve farklı düzeylerdeki yeterlilikleri açıklamayı amaçlar.

AYÇ'nin açılımı "Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi"dir. Bu çerçeve, yeterliliklerin anlaşılmasını ve karşılaştırılmasını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur. Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tarafından 23 Nisan 2008 tarihinde resmi olarak kabul edilmiştir.

TYÇ ve AYÇ logoları ise Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ile Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi'ne uyumlu olarak tasarlanmıştır. Bu logolar, belirli programların yeterliliklerini gösteren ulusal çerçevedeki yerlerini ifade eder ve akreditasyon süreçlerinde kullanılır.

TYÇ'de yer alan sekiz anahtar yetkinlik şunlardır: Anadilde iletişim, yabancı dillerde iletişim, matematiksel yetkinlik ve bilim/teknolojide temel yetkinlikler, dijital yetkinlik, öğrenmeyi öğrenme, sosyal ve vatandaşlıkla ilgili yetkinlikler, inisiyatif alma ve girişimcilik, kültürel farkındalık ve ifade. Bu yetkinlikler, bireylerin başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlayabilmeleri ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için önemli kabul edilen alanları kapsar.

AYÇ okulları, herhangi bir özel okul veya kurumun adı olmayıp, genellikle AYÇ konseptine uygun eğitim ve öğretim programlarına sahip okullar için genel bir ifadedir. Bu nedenle, AYÇ okulları ifadesi genellikle bahsedilen çerçeveye uygun eğitim veren tüm okulları kapsayabilir.

Geri