AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Avrupa Konseyi kimleri kapsiyor?

Editör

Yeni Üye

Avrupa Konseyi kimleri kapsıyor?​

Avrupa Konseyi’ne Belarus, Kazakistan ve Vatikan hariç tüm Avrupa ülkeleri üyedir.

Avrupa Konseyi yetkileri nelerdir?​

Avrupa Konseyi yetkileri nelerdir?
Konseyin altı ana sorumluluğu vardır:
- Avrupa yasalarını onaylamak; birçok politika alanında Avrupa Parlamentosu’yla beraber çalışır.
- Üye devletlerin genel ekonomik ve sosyal politikalarını koordine etmek.
- AB ve diğer ülkeler veya uluslararası organizasyonlar arasında uluslararası anlaşmalar yapmak.

Konsey in yetkileri nelerdir?​

MADDE 3 — Konsey’in görev ve yetkileri şunlardır: a) Toplumdaki ekonomik ve sosyal birimlerin, Hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarının oluşturulmasına katılımlarını sağlamak, Hükümet ile toplumsal kesimler arasında ve toplumsal kesimlerin kendi aralarındaki uzlaşma ve işbirliğini güçlendirecek çalışmalar yapmak, b …

Avrupa insan hakları mahkemesine kimler başvuru yapabilir?​

Avrupa insan hakları mahkemesine kimler başvuru yapabilir?
AIHS’nin ihlal edilmesinden dolayı mağduriyetlerini iddia eden, Gerçek kişi, hükümet dışı kuruluşlar, kişi grupları başvurabilir. Mahkemeye çocuklar da başvurabilirler. Çocuklar, ebeveynlerinin ulusal hukuk açısından yasal konumlarının uygun olması koşuluyla, ebeveynlerinden biri tarafından temsil edilebilirler.

Avrupa Konseyine üye devletlerden seçilen yargıçlardan oluşan denetim organın adı nedir?​

Avrupa Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu (Venedik Komisyonu), Avrupa Konseyi’nin anayasal konulardaki danışma organıdır.

Avrupa Konseyine üye devletlerden seçilen yargıçlardan oluşan denetim organı nedir?​

Avrupa Konseyine üye devletlerden seçilen yargıçlardan oluşan denetim organı nedir?
Mahkeme her üye devletten bir yargıç olmak üzere toplam 47 yargıçtan oluşmaktadır. AİHM, AİHS ile öngörülmüş devlet ve bireysel başvurulara dayalı, tam yargısal bir denetim mekanizmasıdır. Mahkeme kararları bağlayıcı olmakla birlikte nasıl yerine getirileceği konusunda devletlerin takdir yetkisi bulunmaktadır.

Avrupa Konseyi’ne üye devletlerinden seçilen yargıçlardan oluşan denetim organı hangisidir?​

Mahkeme her üye devletten bir yargıç olmak üzere toplam 47 yargıçtan oluşmaktadır. AİHM, AİHS ile öngörülmüş devlet ve bireysel başvurulara dayalı, tam yargısal bir denetim mekanizmasıdır.

Avrupa Konseyi, Avrupa'nın demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne dayalı değerlerini korumayı amaçlayan uluslararası bir kuruluştur. Avrupa Konseyi'ne üye devletler arasında Belarus, Kazakistan ve Vatikan hariç tüm Avrupa ülkeleri bulunmaktadır. Konseyin yetkileri arasında Avrupa yasalarını onaylama, üye devletlerin ekonomik ve sosyal politikalarını koordine etme, uluslararası anlaşmalar yapma gibi sorumluluklar bulunmaktadır.

Avrupa Konseyi'nin denetim organı olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yapabilecek kişiler arasında, AIHS'nin ihlal edildiğini iddia eden gerçek kişiler, hükümet dışı kuruluşlar, kişi grupları ve çocuklar yer almaktadır. Çocuklar, ebeveynlerinin uygun ulusal hukuki konumları varsa, ebeveynleri tarafından temsil edilebilirler.

Avrupa Konseyi'ne üye devletlerden seçilen yargıçlardan oluşan denetim organı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'dir. Mahkeme her üye devletten bir yargıç olmak üzere toplam 47 yargıçtan oluşmaktadır. AİHM, AİHS ile öngörülmüş devlet ve bireysel başvurulara dayalı, tam yargısal bir denetim mekanizmasıdır. Mahkeme kararları bağlayıcı olmakla birlikte, nasıl yerine getirileceği konusunda devletlerin takdir yetkisi bulunmaktadır.

Geri