AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Avrupa Birligi Konseyi ne yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Avrupa Birliği Konseyi ne yapar?​

Avrupa yasalarını onaylamak; birçok politika alanında Avrupa Parlamentosu’yla beraber çalışır. Üye devletlerin genel ekonomik ve sosyal politikalarını koordine etmek. AB ve diğer ülkeler veya uluslararası organizasyonlar arasında uluslararası anlaşmalar yapmak.

Üniversite konseyi nedir?​

Öğrenci Konseyi, üniversitelerde öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde öğrenci haklarını gözeten, hiçbir siyasi akıma bağlı olmayan Rektörlüğe bağlı resmi bir birimdir.
Almanya, Andorra, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, GKRY, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan.
Avrupa Parlamentosu ne iş yapar?
Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği’nde yaşayan 450 milyon nüfusu temsil eder ve temel işlevi bir siyasi güç olarak topluluk politikalarının hazırlanması için gereken kararları üretmektir.
AB Komisyonu kimlerden oluşur?
Avrupa Komisyonu, yasama sürecini başlatan, ayrıca Birliğin yürütme organı olarak AB müktesebatını, bütçeyi ve programları uygulamaktan ve idari denetimden sorumlu kurumdur. Avrupa Komisyonu, her bir üye devletten bir kişinin yer aldığı, 5 yıl için seçilen 27 üyeden oluşur. Bu kişilere “komiser” adı verilir.

Öğrenci Konseyi ne iş yapar?​

Öğrenci Konseyi, Üniversitenin ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasında öğrencilerin görüşlerini belirleyerek, yönetim organlarına bildirilmesi ve yönetim organları ile öğrenciler arasındaki iletişimin oluşturulması amacı ile …

Öğrenci Konseyi kimlerden oluşur?​

Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu, Öğrenci Konseyi Genel Kurulu üyelerinin, üyelerini kendi aralarından seçtiği başkan, genel sekreter, sayman, eğitim sorumlusu ve sağlık-spor-kültür sorumlusu olmak üzere beş öğrenciden oluşur. Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu, Öğrenci Konseyi Genel Kurulu’na karşı sorumludur.
Avrupa Parlamentosu’nun üç çalışma yeri vardır: Brüksel (Belçika), Lüksemburg ve Strazburg (Fransa). Lüksemburg idari ofislere (Genel Sekreterlik) ev sahipliği yapar. “Genel Oturum” olarak bilinen bütün parlamenterlerin katıldığı toplantılar Strazburg’da ve bazen Brüksel’de yapılmaktadır.
Avrupa Parlamentosu Türkiye üye mi?
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu KPK, TBMM ve AP’den eşit sayıda (25’er) üyeden oluşmakta olup katılım müzakereleri, ikili ilişkiler, Ortaklık Konseyi kararlarının takip edilmesi, analizi ve değerlendirilmesi, TBMM ve AP arasındaki ilişkileri güçlendirmekle görevlidir.

Geri