- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 205.412
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Avokadonun neden tadı yok?
Avokado, ismi çokça bilinmekte ancak nasıl tüketileceği pek bilinmemektedir. Avokadoyu yiyebilmek için olgunlaşması beklenmelidir. Ağaçtan koparılan avokado serttir ve bu halde yenmesi mümkün değildir, çünkü tadı oldukça acıdır. Yumuşamaya başlayan meyve tatlanır ve acı tadı yok olur.Avokado yumuşatmak için ne yapılır?
Peki Avokado nasıl yumuşar? Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.Avokadoyu yiyebilmek için olgunlaşması beklenmelidir. Ağaçtan koparılan avokado serttir ve bu halde yenmesi mümkün değildir, çünkü tadı oldukça acıdır. Yumuşamaya başlayan meyve tatlanır ve acı tadı yok olur.
Avokadonun bozulduğu nasıl anlaşılır?
Hafif baskı avokadonun üzerinde bir çöküntüye neden oluyorsa bu, avokadonun bozulduğunun bir göstergesidir. Avokadonun dış kabuğuna bak. Avokadonun yüzeyinde ciddi şekilde çukurlar, çizikler varsa, küflenme görülüyorsa veya kötü bir bozuk yiyecek kokusu varsa o avokado yemek için sakıncalıdır ve hemen atılmalıdır.
Dışı kararmış avokado yenir mi?
Avokado’nuz kestikten veya bir kaseye koyup ezdikten sonra kahverengileşirse olan tek şey kimyasal bir reaksiyondur: Meyvenin eti havadaki oksijenle etkileşime girdiğinde melanin üretir. Aynı şey bir elmayı dilimlediğinizde de olur. Elbette, parçalar o kadar net olmayabilir ama yine de güvenle yiyebilirsiniz.Avokado tadı güzel mi?
normalde bir tadı yoktur. ancak olgunlaşmış avokadoyu ezip, dövülmüş sarımsak, tuz, limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırarak püre kıvamına getirip, ısıtılmış tam çavdar ekmeğinin üstüne sürüp yerseniz muh-te-şem olur!!!Avakado nasıl tatlandırılır?
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu, bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, acı biber, balzamik sirke veya limon suyu gibi başka baharatları da deneyebilirsiniz.
olgun avokadolar mümkün olan en kısa sürede tüketilmelidir. Ancak eğer çok fazla aldıysanız veya hemen tüketemeyecekseniz, bütün bir halde buzdolabına koyabilirsiniz. Avokado, soğuğa alışık bir meyve olmadığı için buzdolabında bekletseniz de 2-3 gün içinde tüketmenizde fayda var.
Taze ve olgun avokadonun iç rengi açık yeşildir. Şayet sizin kestiğiniz avokadonun içinde kahverengi lekeler varsa kesinlikle o meyveyi yemeyin çünkü bozulmuştur. Avokadonun kabuğundan ya da kestiğinizde içinden yayılan ekşi koku meyvenin bozulduğunu gösterir.
Avokado acısı nasıl geçer?
Çükü olgunlaşmamış avokado, çok acı oluyor. Peki hemen yemek istediğiniz bir avokado yeterince olgun değilse ne yapmalısınız? Kanada’da bir girişimci bu soruya yanıt olarak “avokado çorabı” diye bir ürün geliştirmiş. Yünden örülmüş çorabı avokadonuza giydirip 24 saat kadar bekletiyorsunuz.