Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Avokado Ezmeli Mantar Soslu Somon

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Avokado Ezmeli Mantar Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler

Somon marinesi için;
2 kesim somon
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Avokado ezmesi için;
1 adet avokado
1 küçük havuç
3 kesim ceviz
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Mantar sosu için;
Yarım paket kestane mantarı (kültür mantarı da olur)
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket krema
Yatım yemek kaşığı un
Çok az zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Avokado Ezmeli Mantar Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle avokadomuzu bir kaseye alalım, bir tavaya zeytinyağı koyup havucumuzu rendeleyelim.
Sarımsağı rendeleyip yarısını tavadaki havuca öteki yarısını çiğ olarak avokadoya ekleyelim sarımsağı.
Cevizimizi ezelim, havuç biraz kavrulup yumuşadıktan sonra bütün gereçleri kaseye alıp baharatlarla birlikte bir hoş ezelim.
Sonrasında mantarlarımızı küp küp keselim, soğanımızı rendeleyelim, tereyağ ve zeytinyağını koyduğumuz tavaya ekleyelim .
Soğan kavrulunca mantarları ekleyelim.
Mantarlarda pişince unu ekleyip biraz daha kavuralım ve kremayı ekleyelim.
Kıvamı tutunca tuz karabiberi ekleyelim.
Marine için materyalleri karıştırıp bir fırça yardımıyla somonumuza gerili önlü sürelim.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim.
Sonra tabağımıza somonu koyalım üzerine kremalı mantar sosumuzu dökelim, yanına avokado ezmemizi ekleyelim. Afiyet olsun!.
Avokado Ezmeli Mantar Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst