AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Avni Erdemir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Doğum Tarihi
20 Şubat 1964

Burç
Balık

20 Şubat 1964’te Amasya’da doğdu. Babasının adı Sıttık, annesinin adı Ayşe’dir.
Öğretim Üyesi; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalı’nda tamamladı. Kardelen Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı değişik okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi’nde okutman olarak çalıştı. Amasya Eğitim Fakültesi’ne yardımcı doçent olarak atandı. Amasya Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu.
Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüttü. Değişik dergilerde çok sayıda makalesi yayınlandı ve bir kitabı basıldı.
Farsça bilen Erdemir, evli ve 4 çocuk babasıdır.
13 Aralık 2019 tarihinde Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi’nde kurucu olarak yer aldı.

Avni Erdemir, 20 Şubat 1964 tarihinde Amasya'da doğmuştur. Babasının adı Sıttık, annesinin adı Ayşe'dir. Öğretim üyeliği görevine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olarak başlamıştır. Yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalı'nda tamamlamıştır. Kardelen Dergisi'nde Yazı İşleri Müdürlüğü yapmış, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulunmuştur. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi'nde okutman olarak çalışmış, ardından Amasya Eğitim Fakültesi'ne yardımcı doçent olarak atanmış ve Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini de yürütmüştür.

Farsça bilen Avni Erdemir, evli ve dört çocuk babasıdır. Ayrıca çeşitli dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanmış ve bir kitabı basılmıştır. 13 Aralık 2019 tarihinde Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi'nde kurucu olarak yer almıştır.

Geri