AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Avicenna neyi buldu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Avicenna neyi buldu?​

Tıp alanında yedi yüzyıl boyunca temel kaynak eser olarak süregelen “El-Kanun fi’t-Tıb” (Tıbbın Kanunu) adlı kitabı ile ünlenmiş ve bu kitap, değişik Avrupa üniversitelerinde 17. yüzyıl ortalarına kadar tıp biliminde temel eser olarak okutulmuştur.

Avicenna kime derler?​

Dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina, Batı kültüründe “Avicenna” olarak biliniyor. 16. ve 19. yüzyıllar arasında tüm dünyanın tıbbi referans olarak benimsediği bilim adamı olarak dikkat çekiyor. Batılı kaynaklarda “hekimlerin piri ve hükümdarı” olarak tanımlanıyor.
Ibni sinanın hocası kimdir?
Samanoğulları sarayı kâtiplerinden Abdullah Bin Sina’nın oğlu olan İbn-i Sina (Batı’da Avicenna adıyla tanınır), babasından, ünlü bilgin Natili’den ve İsmail Zahit’ten ders aldı.

Avicenna ismi ne anlama gelir?​

Avicenna Avrupalılar’ın ibni sinaya taktıkları isimdir vazgeçilmez anlamına gelmektedir. Avicenna; avrupalıların ibn-i sina’ya kullanığı bir isimdir… hatta avrupada avicenna adlı bir hastane vardır..

Rob Cole gerçek mi?​

Niçin Betlehem’den yahut Celîle’den değil de İngiltere’den. Rob Cole, gerçekte ne bir İsevî’dir ne de Musevî… Rob Cole, İngiltere’nin ruhunu temsil eden Antik Mısır Firavunları’nın Keops’un en yüksek piramidinde sakladığı ve Hermes’ten çalmayı başaramıdığı o hikmetin peşinde hâlâ.
Avicenna ilaç ne işe yarar?
İçeriğinde bulunan düşük kalorili, doymuş yağ asidi bulundurmayan şifalı 12 çeşit bitkinin lifli yapısı ile enerji, vitamin ve mineral ihtiyacınızın karşılanmasının yanında tokluk hissi vererek aşırı yeme alışkanlığını bitirmeye ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaya yardımcı olur.
14 Nisan 1126’da Endülüs’ün Kurtuba şehrinde doğan tam adı Ebu’l-Velid Muḥammed İbn Aḥmed İbn Muḥammed İbn-i Rüşd, tahsilini Endülüs’ün büyük ilim merkezlerinden olan Kurtuba’da tamamladı.
İbn-i Sina filmi gerçek mi?
Tamamen uydurma saçmalıklardan oluşan gerçekle bağlantısı olmayan müslümanları kötü göstermeye yönelik bir film yapmışlar tebrikler. Bu arada film ibni sina yı değil rob u anlatıyor robun çıraklığını yapıyor :/ Gizem K. Takip Et!

Ünlü simyacılar kimlerdir?​

Ünlü Simyacılar

Avicenna olarak bilinen kimdir?​

Batı’da Avicenna adıyla bilinen İbn-i Sina tıp alanındaki eserleriyle yalnızca yaşadığı coğrafyanın değil, Avrupa’nın tıp geleneğini de derinden etkilemiştir.
Ibn i ne anlama gelir?
İbn kelimesi, oğlu anlamında kullanılmakta olan bir kelimedir. Kelimenin Arapça kökenli olduğu söylenebilir. Özellikle de Arapça ve Osmanlıca yazılarda sürekli olarak karşılaşılmakta olan bir kelime olarak ifade edilebilir.

Ibn i Sina kimdir eserleri nelerdir?​

Tıp alanında yedi asır boyunca temel kaynak eser olarak süre gelen El-Kanun fi’t-Tıb (Tıbbın Kanunu) adlı kitabı ile ünlenmiş ve bu kitap Avrupa üniversitelerinde 17. asrın ortalarına kadar tıp biliminde temel eser olarak okutulmuştur. İbn-i Sina, Kuşyar isimli bir hekimin yanında tıp eğitimi aldı.

Piri Reis bilime katkıları nelerdir?​

Piri Reis, Ahmet Muhiddin Piri, Ahmet ibn-i el-Hac Mehmet El Karamani (1465-70, Gelibolu – 1554, Kahire), Osmanlı denizcisi ve kartograf. Amerika’yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınmıştır.
9 sınıf simyacılar kimlerdir?
Aristoteles.
[Cabir bin Hayyan] (Abu Abdullah Cabir ibn Hayyan) Abbasi döneminde yaşamış ve İslam bilimi’nin temelini atan efsanevî Türk asıllı âlimdir.
Avrupa’da Avicenna olarak tanınan büyük Türk filozofu, bilgini ve hekimlerin pîri olan İbn-i Sînâ 17 Ağustos 980’de Buhara-Afşena kasabasında doğmuştur. 1983 yılında alınan bir kararla bu önemli bilim insanı İbn-i Sîna’nın doğum gününü de içine alacak şekilde 15 – 21 Ağustos Tarihleri arasında İbn-i Sîna Haftası her …
 
Geri
Üst