AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Avcilik ve Yaban Hayati Bolumu nerelerde var?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.333
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü nerelerde var?​

Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü hangi üniversitelerde var : İstanbul Cerrahpaşa, Bursa Uludağ, Çukurova, Isparta Uygulamalı Bilimler, Artvin Çoruh, Atatürk ve Çankırı Karatekin Üniversitesi ilk sıralardaki üniversitelerdir.

Av ve Yaban Hayatı ne iş yapar?​

Avcılık ve Yaban Hayatı mezunları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Belediyeler, İl ve İlçe Av Komisyonlarında görev alabilecekleri gibi özel avlaklarda ve hayvanat bahçelerinde de teknik eleman olarak çalışabilirler.

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi ne iş yapar?​

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi ne iş yapar?
Yaban hayvanlarının biyolojisi ve beslenmesi, envanter, popülasyon ekolojisi, koruma biyolojisi, hayvan davranışları, konularında eğitim ve öğretim faaliyetleri yürütmektedir.

Av Koruma mezunu ne iş yapar?​

Av Koruma mezunu ne iş yapar?
Mezunlar, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ ne bağlı ilgili birimlerde tekniker olarak görev alırlar. İl ve ilçe av komisyonlarında, tabiat parklarında, tabiat koruma alanlarında, hayvanat bahçelerinde hizmet verirler.

Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü kaç puan?​

Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü (2 Yıllık)
Üniversite | Bölüm Adı | Taban Puan (2021)
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ | Avcılık ve Yaban Hayatı | 208,55
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA | Avcılık ve Yaban Hayatı | 241,36
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ | Avcılık ve Yaban Hayatı | 198,28
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ | Avcılık ve Yaban Hayatı | 222,42

Arıcılık Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

2016 2017 Arıcılık Bölümü Taban Puanları :
Üniversite | Yüksekokul | Başarı Sırası*
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ | Meslek Yüksekokulu | 1.676.000
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ | Posof Meslek Yüksekokulu | 1.739.000
FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ) | Sivrice Meslek Yüksekokulu | 1.742.000
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ | Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu | 1.750.000

Yaban Hayatı Teknikeri nasıl olunur?​

Yaban Hayatı Teknikeri nasıl olunur?
Yaban hayvanlarının üretimini sağlar, Özel avlakların yönetiminde teknik eleman olarak çalışır, İl ve ilçe av komisyonlarında görev alırlar….Mesleğin eğitimine girebilmek için,
- Lise veya dengi okul mezunu olmak,
- ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girmek ve yeterli “YGS6” puanı puan almak,

Ekoloji Bölümü mezunu ne iş yapar?​

Ekoloji Bölümü mezunu ne iş yapar?
Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü mezunu bireyler omurgalı, omurgasız, memeliler, kuşlar, balıklar üzerine biyoloji, etoloji ve ekosistemler üzerine çalışmalar yapmaktadırlar.

Ekoloji kaç yıllık?​

Yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümü toplamda 2 yıllık bir eğitim verilen bir bölümdür.

Avcılık ve Yaban Hayatı kaç yıllık?​

Üniversite Sayısı: Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü toplam 12 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.

Ormancılık Bölümü kaç yıllık?​

Ormancılık Bölümü kaç yıllık?
Ormancılık ve Orman Ürünleri, üniversitelerde Meslek Yüksekokulu kapsamında eğitimi verilmekte olan TYT puan türüne göre öğrenci kabul eden 2 yıllık bir önlisans programıdır.

Arıcılık Bölümü mezunu ne iş yapar?​

Arıcılık Bölümü mezunu ne iş yapar?
Arıcılık Bölümü Nedir? Arıcılık, arıların yapılarını, ürettiği başta bal olmak üzere tüm ürünlerin üretimi, hazırlanması ve satışa sunulması konusunda üniversitelerde eğitimi verilmekte olan bir eğitim programıdır. Arıcılık, genellikle insan yapımı kovanlarda arı kolonilerinin insanlar tarafından sürdürülmesidir.
 
Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü, genellikle birçok üniversitenin Ziraat Fakültesi veya Orman Fakültesi bünyesinde bulunan bir bölümdür. Bazı üniversitelerde ise bağımsız bir program olarak yer almaktadır. Türkiye'de bu bölümü bulabileceğiniz bazı üniversiteler şunlardır:
- İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi
- Bursa Uludağ Üniversitesi
- Çukurova Üniversitesi
- Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
- Artvin Çoruh Üniversitesi
- Atatürk Üniversitesi
- Çankırı Karatekin Üniversitesi

Avcılık ve Yaban Hayatı bölümünden mezun olan kişiler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda, belediyelerde, İl ve İlçe Av Komisyonlarında görev alabilecekleri gibi özel avlaklarda ve hayvanat bahçelerinde de teknik eleman olarak çalışabilirler.

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü ise yaban hayvanlarının biyolojisi, beslenmesi, popülasyon ekolojisi, koruma biyolojisi gibi konularda eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Av Koruma mezunları genellikle Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı ilgili birimlerde tekniker olarak görev alırlar, il ve ilçe av komisyonlarında, tabiat parklarında, tabiat koruma alanlarında ve hayvanat bahçelerinde hizmet verirler.

Yaban Hayatı Teknikeri olabilmek için genellikle lise veya dengi okul mezunu olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda yeterli "YGS6" puanını almak gerekmektedir.

Ekoloji Bölümü mezunları ise omurgalı, omurgasız, memeliler, kuşlar, balıklar üzerine biyoloji, etoloji ve ekosistemler üzerine çalışmalar yapmaktadırlar.

Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Eğer daha fazla detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa sorularınızı sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst