Avcı Böreği Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
250-300 gram yağlı kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük soğan
1 adet sivri yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Krep için;
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
2 su bardağı süt (Dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için tereyağı yahut sıvı yağ
Bulamak için;
1 adet yumurta (İçine tuz atılacak)
1 su bardağı un
1 su bardağı ekmek kırıntısı (Panko)
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencereye yağı koyalım, kıymayı kavuralım. Soğanı küp küp doğrayıp, içine atalım. Küçük küçük biberleri doğrayıp içine atıp kavuralım. En son küp küp doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyelim.
Krep için; un ve sütü yeterlice çırpalım. Yumurtalarımızı ekleyelim, biraz daha çırpalım, akıcı bir kıvamda olmalı. Tavamıza tereyağı yahut sıvı yağ koyup eritelim.
Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökelim ve sağa sola eğerek yayalım. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar pişirelim.
Kreplerin ortasına 1 yemek kaşığı dolusu iç harcımızdan ve bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyalım. İki kenarı içe katlayıp rulo biçiminde saralım.
Sarılan börekleri evvel una sonra çırpılmış tuzlu yumurtaya sonra ekmek kırıntısına batıralım ve kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartalım. Afiyet olsun.
Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için;
250-300 gram yağlı kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük soğan
1 adet sivri yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Krep için;
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
2 su bardağı süt (Dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için tereyağı yahut sıvı yağ
Bulamak için;
1 adet yumurta (İçine tuz atılacak)
1 su bardağı un
1 su bardağı ekmek kırıntısı (Panko)
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencereye yağı koyalım, kıymayı kavuralım. Soğanı küp küp doğrayıp, içine atalım. Küçük küçük biberleri doğrayıp içine atıp kavuralım. En son küp küp doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyelim.
Krep için; un ve sütü yeterlice çırpalım. Yumurtalarımızı ekleyelim, biraz daha çırpalım, akıcı bir kıvamda olmalı. Tavamıza tereyağı yahut sıvı yağ koyup eritelim.
Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökelim ve sağa sola eğerek yayalım. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar pişirelim.
Kreplerin ortasına 1 yemek kaşığı dolusu iç harcımızdan ve bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyalım. İki kenarı içe katlayıp rulo biçiminde saralım.
Sarılan börekleri evvel una sonra çırpılmış tuzlu yumurtaya sonra ekmek kırıntısına batıralım ve kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartalım. Afiyet olsun.
Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı