Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Avarya garame ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.230
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Avarya garame ne demek?​

Kanun hükmünde kullanılan ”müşterek avarya garamesi”, müşterek avaryanın gerçekleşmesi sonucunda, meydana gelen zararların ilgililer tarafından paylaşılmasını ifade etmektedir.
Bağlama limanı nasıl belirlenir?
Bağlama limanı gemi armatörünü (donatan) bağlı bulunduğu şehir veya şubesinin bulunduğu şehir olabilir. Gemi armatörü gemi üzerinde mukim ise, o halde istediği şehri bağlama limanı olarak seçebilir.
Garame payı ne demek?
Garame anlaşması, ipoteğin tesisi sırasında veya sonradan birden çok ipotek alacaklısı arasında yapılan ve gayrimenkulün paraya çevrilmesi halinde, üst derecedeki ipoteğin öncelikli olması hakkını kaldırarak, alacak miktarları arasındaki orana göre satış bedelinin paylaştırılmasını öngören bir anlaşmadır.

Müşterek Avaryayı kim öder?​

Örneğin, büyük bir fırtınada gemiden makul seviyede yükün denize atılması müşterek avarya sayılır. Yapılan bu hareketin giderleri ve zararları, sigorta şirketi tarafından sözleşme kapsamında karşılanır.
Bayrak Şahadetnamesi nasıl alınır?
madde – 828 fıkra 1). Madde 2 – Bayrak şahadetnamesi gemi malikinin veya maliklerden birinin talebi üzerine mahalli veya en yakın Türk Konsolosu tarafından tanzim olunur. Madde 3 – Bayrak şahadetnamesi dilekçe ile istenir. Bu dilekçe de aşağıdaki hususlar bildirilir.
Müşterek avarya alacağı nedir?
Karşılaşılan tehlikeden kurtulmak amacıyla gemiyi karaya oturtmak ya da yük atmak gibi eylemlere başvurulduğunda bu eylemler işe yaramış olmalıdır. Yani verilen zarar, tehlike karşısında gemiyi kurtardıysa müşterek avarya sayılır.
“MADDE 1273- (1) Taraflarca başka bir husus kararlaştırılmamış olduğu takdirde, müşterek avarya garamesi, Milletlerarası Denizcilik Komitesi tarafın- dan hazırlanarak, bu madde hükmüne göre Türkçe’ye çevrilip yayımlanmış olan en son tarihli York-Anvers Kurallarına tabidir.”
 
Geri
Üst