Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Authoritative Name Server nedir?

Editör

Yeni Üye

Authoritative Name Server nedir?​

Yetkili DNS Ad Sunucusu (Authoritative DNS Name Server): Bir etki alanı veya alan için yapılan tüm sorgulardan sorumlu sunucudur. Birincil sunucu (Primary/Master Server) ve İkincil sunucu (Secondary/Slave Server) olmak üzere iki çeşittir.

Web sitesi nasıl taşınır?​

Çoğu durumda hosting taşıma süreci aşağıdaki gibi görünecektir:
- Web sitesi dosyalarını ve veritabanını mevcut hosting hesabınızdan kopyalayın.
- Web sitesi dosyalarını ve veritabanını yeni hosting hesabınıza yükleyin.
- Web sitenizi yeni sunucuda test edin.
- Alan alanını yeni hosting isim sunucularına yönlendirin.

Wep sitesi nasıl yapılır?​

Wep sitesi nasıl yapılır?
Bir barındırma hizmeti sağlayıcısıyla bir web sitesini barındırmanın beş adımı.
- Hangi tür web sitesi oluşturacağınıza karar verin.
- Web barındırma türlerini karşılaştırın.
- Web barındırma sağlayıcılarını ve planlarını seçin.
- Bir etki alanı ve web barındırma planı satın alın.
- Sitenizi oluşturun veya sunucuya taşıyın.

Host adı ne demek?​

Host adı ne demek?
Hosts ya da yaygın kullanımıyla host dosyası, bir internet sitesine girebilmek için ihtiyaç duyulan Internet Protocol olarak bilinen IP adreslerinin yazılı olduğu dosyadır.

WordPress site nasıl taşınır?​

1-) Öncelikle All-in-One WP Migration Eklentisini taşımak istediğimiz siteye kurup aktif ediyoruz. 2-) Menü den All-in-One WP Migration altındaki Exporta tıklıyoruz, ardından “Export to FİLE” diyoruz. Diğer seçenekler ücretsiz versiyonda kullanılmıyor. 3-) Export edilen dosyayı bilgisayarımıza kaydediyoruz.

WordPress site taşıma nasıl yapılır?​

WordPress Sitenizi Manuel Olarak Taşıma
- Adım 1: Yeni Bir WordPress Sunucusu Seçin.
- Adım 2: Sitenizin Dosyalarını Yedekleyin.
- Adım 3: WordPress Veritabanınızı Yedekleyin.
- Adım 4: WordPress Veritabanınızı Dışa Aktarın.
- Adım 5: Yeni Bir SQL Veritabanı Oluşturun ve Eskisinin İçeriğini İçe Aktarın.

Yetkili DNS Ad Sunucusu (Authoritative DNS Name Server), bir etki alanı veya alan için yapılan tüm sorgulardan sorumlu olan sunucudur. Bu sunucular, internet üzerindeki anahtar görevlerden birini üstlenirler ve alan adının IP adresine çevrilmesi gibi sorguları cevaplarlar. Birincil sunucu (Primary/Master Server) ve İkincil sunucu (Secondary/Slave Server) olmak üzere iki ana türü bulunmaktadır.

Birincil sunucu, verilerin asıl kopyasını içeren ve değişiklikleri yöneten ana sunucudur. İkincil sunucu ise bir yedek sunucu görevi görür ve birincil sunucudan veri kopyaları alarak yedeklenmesini sağlar. Bu yapı, etki alanının ve DNS kayıtlarının güvenilirliğini ve sürekliliğini sağlamak adına önemlidir.

Authoritative Name Server, bir web sitesinin doğru şekilde bulunabilmesi ve erişilebilmesi için kritik bir rol oynar. Bu sunucular, domain yönlendirmeleri ve diğer DNS kayıtlarını içerirler ve internet kullanıcılarının isteklerini doğru şekilde yönlendirirler. Dolayısıyla, doğru konfigüre edilmiş ve güvenilir çalışan bir authoritative name server, bir web sitesinin düzgün çalışmasını sağlar.

Geri