AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Auspitz bulgusu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Auspitz bulgusu nedir?​

Skuamlar mekanik olarak kaldırıldığında eritematöz zemin üzerinde küçük kanama odakları belirir. Buna “Auspitz belirtisi” adı verilir. Bu kanama odakları uzamış dermal papilla uçlarıdır. Lezyonlar simetrik olarak diz, dirsek, lumbosakral bölge, saçlı deri (kulak arkası) ve göbek çevresine yerleşir.

Psöriatik artrit kronik hastalık mıdır?​

Özetle, psöriatik artrit alevlenme ve yatışma ile giden kronik bir artrittir. Tuttuğu eklemde hasara neden olur. Bu nedenle erken dönemde tedavi başlanması çok önemli. Hastalığa bağlı tutulum kişiden kişiye hatta aynı kişide bile zamanla farklılık gösterebilir.
Psoriatic arthritis turkce nedir?
Psoriyatik artrit (sedef romatizması), çoğunlukla psoriazisi (sedef hastalığı) olan hastalarda ortaya çıkan, el, ayak, diz, dirsek, omuz gibi eklemleri, omurgayı ve entesis gibi kas iskelet sistemi bölgelerini etkileyebilen kronik inflamatuar (iltihaplı) bir romatizma türüdür.
Psoriasis Vulgaris Nedir tıp?
Plak psoriasis veya diğer bir ifade ile psoriasis vulgaris, sedef hastalığının en sık görülen alt tipidir ve hastaların yaklaşık olarak ’lik kısmını oluşturur. Kalın kırmızı renkli plaklar üzerindeki gri veya beyaz renkli döküntüler ile karakterizedir.

Auspitz fenomeni Hangi hastalık?​

Auspitz fenomeni: psoriasis plağı kazınmaya devam edilirse, önce nemli bir zar çıkar, sonra papillomatozdan ileri gelen nokta şeklinde kanamalar görülür. Köbner fenomeni: (psoriasis, liken planus, pitriasis roze). Sağlam deri alanına travma uygulanması ile 5-7 gün sonra aynı hastalığın lezyonlarının oluşmasıdır.

Eritroderma nedir?​

Eritroderma, vücudun %90’dan fazlasının eritem ve skuamlarla kaplı olması durumudur. İdiyopatik olarak meydana gelebileceği gibi, ilaçlara, dermatolojik hastalıklara ve malignitelere bağlı olarak da gelişebilmektedir. Eritrodermayı etkin bir şekilde tedavi edebilmek için etiyolojiyi belirlemek çok önemlidir.
 
Geri
Üst