AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Audi'nin robot çalışanı işe başlıyor!

haberci

Yeni Üye
Audi'nin robot çalışanı KLARA adını Robot destekli yapışkan uygulamasıanlamına Almanca ifadenin kısaltmasından alıyor Yeni robot, Audi RS 5 Coupe'nin imal bandında, karbon fiberle güçlendirilmiş polimerden (CFPR) üretilen tavanların takılma aşamasında tayin yapacak

İnsanrobot işbirliği (HRC) adı bahşedilen üretim modelinde KLARA, nadiren koruyucu bariyer olmadan mesai arkadaşıyla sorunsuz bir şekilde bağlı yanlamasına çalışabiliyor Imal durağında bulunan bir çalışan CFPR tavanı döner bir tabla üzerine yerleştiriyor Ardından KLARA'ya bir düğmeye basarak haber veriyor Haberi alan KLARA da, 5 metreden uzun bir hat boyunca yapışkanı kusursuz bir biçimde tavana uyguluyor Robot, tavanın hazırlanmış olduğunu bildirince de, çalışan tavanı otomobilin üstüne takıyor

Audi RS 5 Coupe'de opsiyonel olarak yer alan CFPR tavan, benzer tavanlardan daha büyük böylece yapışkanın bir insan kadar, KLARA dek kararlı ve hassas bir şekilde uygulanması olası değil

İnsan ile temasta kendisini kapatıyorAudi için bu cins insanrobot işbirliği örneklerinde esas öncelik, çalışan güvenliği Yoklama tekrar tekrar bir çalışanın elinde, yapışkan uygulaması çalışan müdahalesiyle başlatılıyor ve istendiği zaman derhal durdurulabiliyor Üzerindeki sensörler aracılığı ile algılayan robot çalışan, kendisine bir insan bağlantı ettiğinde bu durumu algılayıp, hemen kapanıyor KLARA'nın üzerindeki aydınlatmalı halka tehlikeye karşısında görsel bir dikkat niteliği de taşıyor ve aksilik halinde kırmızı yanıyor

Audi'nin geçen aylarda düzenlediği ve önümüzdeki yıllarda markanın Dijital Premium Marka olma stratejilerinin paylaşıldığı Audi Summit'in de konu başlıklarından biri olan Zeki Fabrika'lar, gelecekte Audi Fabrikaları'nda tüm imal adımlarının dijital olarak her tarafta senkronize edilmesini öngörüyor Bu kapsamda devreye alınması planlanan modüler üretim süreçleri, yapay akıl ve insanrobot işbirliği araba üretimini kaynaklar açısından daha esnek ve daha kolay ışık halkası getiriyor

Cep telefonunuzu reel bir kent rehberine dönüştüren Piri uygulamasını mercek altına aldık

Önceki HaberBitmeyen Kavga Yeniden Alevleniyor! Sonraki Haber7zip ile dosyalarınızı sıkıştırın!

Audi'nin robot çalışanı KLARA, Almanca'da "Robot destekli yapışkan uygulaması" anlamına gelen bir ifadenin kısaltmasından adını almış. Yeni robot, Audi RS 5 Coupe'nin üretim bandında karbon fiberle güçlendirilmiş polimerden (CFPR) üretilen tavanların takılma aşamasında görev alacak.

KLARA, insan-robot işbirliği (HRC) modeli içerisinde önemli bir rol üstleniyor. Bu modelde, koruyucu bariyer olmadan insan iş arkadaşıyla sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. İmal durağında bulunan bir çalışan CFPR tavanı döner bir tablaya yerleştiriyor ve ardından KLARA'ya haber veriyor. KLARA, 5 metreden uzun bir hat boyunca yapışkanı tavana kusursuz bir biçimde uyguluyor. Tavanın hazır olduğunu bildirdiğinde, çalışan tavanı araca takıyor.

Audi RS 5 Coupe'de opsiyonel olarak sunulan CFPR tavan, diğer tavanlardan daha büyük olduğundan, yapışkanın insan kadar kararlı ve hassas bir şekilde uygulanması mümkün değil. Robot, insanlarla temas ettiğinde kendisini kapatıyor. Audi'nin önceliği güvenlik olduğundan, çalışanın her an müdahale edebileceği bir sistem oluşturulmuş.

Gelecekte Audi Fabrikaları'nda kullanılması planlanan zeki fabrika konsepti, tüm üretim adımlarını dijital olarak senkronize ederek araba üretimini daha esnek ve verimli hale getirecek. Bu sayede yapay zeka ve insan-robot işbirliğiyle üretim süreçleri daha kolay yönetilebilecek.

Ayrıca, Audi'nin dijital stratejilerini ele aldığı Audi Summit etkinliğinde, Zeki Fabrikalar konusu da önemli bir başlık olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür gelişmeler, otomotiv endüstrisinde dijitalleşmenin geldiği noktayı gösteriyor ve gelecekteki üretim süreçlerinin nasıl şekillenebileceğine dair ipuçları veriyor.

Geri