AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ATS hangi sinyallerde devreye girer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

ATS hangi sinyallerde devreye girer?​

ATS Sistemi; Demiryolu üzerinde güvenli tren trafiğini sağlamak amacıyla geliştirilmiş otomatik tren hız kontrol sistemidir. Demiryolu sinyalizasyon sistemindeki mevcut sinyallere uygun olarak makinisti uyarmakta ve gerektiğinde hız ve fren kontrolü yapmasına olanak sağlamaktadır.

Konvansiyonel hat ne demek?​

Konvansiyonel Hat Yüksek Hızlı Demiryolu Hatları dışında kalan hatlar. Netton-Km Bir ton yükün (varsa ambalaj, palet, konteyner vb.’nin ağırlıkları da dahil) Bir kilometre mesafeye taşınmasıyla ifade edilen trafik ölçü birimi.
Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi Seviye 1 (ERTMS) ve Haberleşmeye Dayalı Tren Kontrolü (CBTC) olmak üzere 2 adet Sinyalizasyon Sistemi kul- lanılmaktadır. Demiryolu sinyalizasyon sistemi işletme yönetim mer- kezi (kumanda merkezi), anklaşman ve saha eleman- ları olmak üzere üç ana bileşenden oluşmaktadır.
Kara yolu nasıl yazılır?
Karayolu kelimesi yazım yanlışı yapılmamak için bitişik yazılan bir kelimedir. Doğru yazılışı ise karayolu şeklinde olmaktadır. İki kelimeden oluşması ayrı yazılmasını gerektirmemektedir.
Deniz yolu nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Denizyolu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Deniz yolu şeklinde olmalıdır.

CBTC sinyalizasyon sistemi nedir?​

CBTC sistemi, tesisin yaşam döngü maliyetlerini azaltan, yolcu taşıma kapasitesini ve güvenlik seviyesini artıran bir sistemdir. Çift yönlü radyo haberleşmesi kullanarak kontrol merkezlerinin mükemmel bir uyum içerisinde çalışmasını ve optimum tren işletmeciliğinin sergilenmesini sağlar.

Uzaktan kumandalı makasları elle tanzim yapmak için kimden izin alınır?​

Uzaktan kumandalı motorlu makaslar ise, normal şartlar altında kontrolör merkezinden kumanda edilerek düzenlenmekte ancak kontrolörden izin alınarak manevra veya başka nedenlerle panodan veya istasyon kumanda masasından düzenlenebilmektedir.
Buden, tekerleğin raydan çıkmadan hareket etmesini sağlayan tekerlek üzerindeki çıkıntıdır. Bir aks üzerinde bulunan iki tekerlek budenleri arasındaki mesafe ray açıklığından biraz küçüktür. Böylece tekerleğin raylar arasına sıkışmadan daha rahat hareket etmesi sağlanmış olur.
 
Geri
Üst