Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Atropin sulfat nedir ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Atropin sülfat nedir ne işe yarar?​

– Kolinesteraz inhibitörlerinin (neostigmin, pridostigmin, pilokarpin gibi), muskarin (nocybe ve Clitocybe türü mantar zehirlenmelerinde) veya organofosfat böcek ilaçlarının zehir etkilerinin tedavisinde antidot (panzehir) olarak kullanılır.

Atropin nasıl yapılır?​

Atropin nasıl yapılır?
Sinir ajanı maruziyetinde atropin dozu Sinir ajanlarının (sinir gazı) (Soman, Tabun, Sarin, Vx, v.b.) kullanıldığı kimyasal silahlarda atropin 2 mg IM olacak şekilde kullanılmalıdır. İlk uygulamadan 30 dakika sonra hastada düzelme görülmemesi durumunda bu doz 2-3 defa toplam 4-6 mg olacak şekilde tekrarlanabilir.

Fizostigmin ne ise yarar?​

Benzodiazepin sedasyonu ile kontrol edilemeyen, ve aspirasyon ile daha ileri sedasyon riski bulunan santral antikolinerjik deliryum tedavisinde faydalı, geri dönüşümlü bir antikolinesteraz inhibitörüdür.

What happens when you take pralidoxime and atropine together?​

What happens when you take pralidoxime and atropine together?
DRUG INTERACTIONS. When atropine and pralidoxime are used together, the signs of atropinization (flushing, mydriasis, tachycardia, dryness of the mouth and nose) may occur earlier than might be expected than when atropine is used alone because pralidoxime may potentiate the effect of atropine.

What are the side effects of atropine in patients with heart disease?​

Atropine should be used with caution in patients with known cardiovascular disease or cardiac conduction problems. Atropine may inhibit sweating which, in a warm environment or with excessive exercise, can lead to hyperthermia and heat injury. To the extent feasible, avoid excessive exercise and heat exposure [see ADVERSE REACTIONS ].

Does atropine cause thickening of the bronchial secretions?​

Does atropine cause thickening of the bronchial secretions?
Atropine may cause thickening of bronchial secretions and formation of dangerous viscid plugs in individuals with chronic lung disease. Respiratory status should be monitored in individuals with chronic lung disease following administration of Atropine.

How effective is atropine penalization in improving visual acuity?​

In refractive and accommodative amblyopia, when occlusion is not appropriate sometimes atropine is given to induce blur in the good eye. Evidence suggests that atropine penalization is just as effective as occlusion in improving visual acuity.
 
Atropin sülfat, kolinesteraz inhibitörlerinin (örneğin neostigmin, pridostigmin, pilokarpin gibi), muskarin ve bazı mantar zehirlenmeleri ile organofosfat böcek ilaçlarına maruz kalan kişilerin zehir etkilerini tedavi etmek için kullanılan bir antidottur. Özellikle sinir gazı gibi kimyasal silahların maruziyetinde kullanılan atropin, belirli dozajlar ve protokoller dahilinde uygulanmalıdır.

Atropin ve pralidoksim birlikte kullanıldığında, atropinin etkilerini (kızarıklık, göz bebeklerinin büyümesi, hızlı kalp atışı, ağız ve burun kuruluğu) daha hızlı gösterebilir, çünkü pralidoksim atropinin etkisini artırabilir. Bu nedenle, bu kombinasyon ilaçları kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Atropin, kalp hastalığı olan veya kalp ile ilgili iletim problemleri olan hastalarda dikkatlice kullanılmalıdır. Ayrıca, atropin terleme işlevini inhibe edebilir ve sıcak bir ortamda veya aşırı egzersizle birlikte kullanıldığında hipertermi ve ısı yaralanmasına neden olabilir. Bu nedenle, aşırı egzersizden ve aşırı sıcaktan kaçınılması önerilir.

Atropin, kronik akciğer hastalığı olan kişilerde bronşiyal salgılarda kalınlaşma ve tehlikeli mukus tıkaçları oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle, atropin uygulamasından sonra kronik akciğer hastalığı olan bireylerin solunum durumu izlenmelidir.

Görme bozukluğu tedavisinde atropin penetrasyonunun görme keskinliğini artırmada oklüzyon kadar etkili olduğu görülmektedir. Bununla birlikte, atropinin gözde bulanıklık oluşturarak iyi gözü etkisiz hale getirmek amacıyla kullanılması bazı durumlarda önerilmektedir.

Bu bilgiler ışığında, atropin sülfatın kullanımıyla ilgili doktorunuzun önerilerine daima uyunuz ve ilaçlar hakkında detaylı bilgi almak için sağlık uzmanınıza danışınız.
 
Geri
Üst