AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Atropin ne icin kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.697
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Atropin ne için kullanılır?​

Tıpta çok değişik kullanım alanları vardır. Örneğin, göz dibinin muayenesinde, göz bebeğinin genişletilmesi için, ayrıca anesteziden önce üst solunum yollarında salgıların azaltılması için kullanılır.Ayrıca uyuşturucu madde olarak kullanımı 1984 yılında yaygınlaşmıştır.

Atropin kullanımı hangi hasta için uygundur?​

Atropin kullanımı hangi hasta için uygundur?
Atropin parasempatolitik etkisi ile Sinüs düğümün uyarı çıkarma özelliğini ve AV nod iletim hızını artırarak kalp atım hızını arttırır. Bu etkisi ile bradikardilerde endikedir. AV bloklu hastalarda 2. derece AV bloklu hastalarda kalp hızını artırmakta endikedir.

Atropin kiloya kaçtan yapılır?​

Bradikardi aritmilerin tedavisinde atropin sülfat dozu ve uygulama sıklığı koşulun şiddetine bağlı olarak değişir. Yetişkinlerde: Mutat başlangıç dozları intravenöz (i.v.) olarak 0.5 – 1.0 mg (1-2 ml)’dır. Az şiddetli durumlarda toplam doz 0.03 mg/kg’a (yaklaşık 2 mg) (4 ml) kadar tekrarlanabilir.

Cordarone nedir ne işe yarar?​

Cordarone nedir ne işe yarar?
CORDARONE antiaritmik adı verilen ve kalp ritmindeki bozuklukların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Kalbin aşırı hızlı atması ve kalp ritminin düzensiz olması gibi durumların tedavisinde kullanılır.
Atropin Acilde ne işe yarar?​
Acilde En sık: Semptomatik bradikardi (↓ kalp hızı, hTA, baskılanmış bilinç durumu, kaçak vurular veya göğüs ağrısı), AV ileti blokları ve organofosfat zehirlenmesinde. Acilde Ayrıca: Çocuk RSI ön tedavisi, karbamat ve dijital toksisitesi, mantar zehirlenmesi ve turist ishalinde de kullanılır.

Dopamin ampul nedir ne işe yarar?​

Dopamin ampul nedir ne işe yarar?
Şokta: Dopmin (dopamin) kalp verimini, kan basıncını arttırmak ve ayrıca şok tedavisinde sıvı hacminin arttırılması sırasında idrar akışını arttırmak amacıyla destekleyici ajan olarak kullanılır.

Atropin etkisini nasıl gösterir?​

Doğal bir antimuskarinik ilaçtır. Etkileri: Vagal aktiviteyi bloke ederek, sinüs nod otomatisitesini ve AV nod iletimini arttırır. Bundan dolayı parasempatolitik olarak da adlandırılır. Etki Başlangıcı: İm, iv ve io uygulama sonrası 2-4 dk içinde kalp hızında artış olur.

Atropin 1 ampul kaç mg?​

Atropin 1 ampul kaç mg?
Her 1 ml’lik ampul; Etkin madde: 1 mg atropin sülfat, • Yardımcı maddeler: Sodyum klorür ve enjeksiyonluk su içerir.

Atropin zehirlenmede kullanılır mı?​

Zehirlenmenin sebebi, mantarın ihtiva ettiği muscarin maddesidir. Bu zehirlenmelerde de atropin baş ilaçtır.
 
Atropin, tıpta geniş bir kullanım alanına sahip bir ilaçtır. Özellikle göz muayenelerinde göz bebeğinin genişletilmesi, anestezi öncesi solunum yollarındaki salgıları azaltma, bradikardi durumlarında kalp atım hızını artırma gibi durumlarda kullanılır. Aynı zamanda acil durumlarda semptomatik bradikardi, AV ileti blokları ve organofosfat zehirlenmelerinde de etkilidir. Atropin ayrıca zehirlenmelerde, özellikle mantar zehirlenmelerinde de tedavi amaçlı kullanılabilir.

Atropin genellikle bradikardi durumlarında etkilidir ve dozu hastanın durumuna göre değişebilir. Yetişkinlerde başlangıç dozları genellikle 0.5 - 1.0 mg arasında olabilir. Daha az şiddetli durumlarda ise toplam doz, hastanın kilosuna bağlı olarak 0.03 mg/kg'a kadar tekrarlanabilir.

Atropin, doğal bir antimuskarinik ilaçtır ve vagal aktiviteyi bloke ederek kalp hızını arttırır. İm, iv ve io uygulamalarından sonra kalp hızında artış genellikle 2-4 dakika içinde gözlemlenebilir. Bir ampul atropin genellikle 1 mg atropin sülfat içerir.

Son olarak, atropin zehirlenmelerde de etkili bir ilaç olarak kullanılabilir, özellikle mantar zehirlenmelerinde muscarin maddesinin etkilerini tersine çevirerek tedavi sürecine destek olabilir.
 
Geri
Üst