- Konu Yazar
Atropin etkisi ne kadar sürer?
Etki Başlangıcı: İm, iv ve io uygulama sonrası 2-4 dk içinde kalp hızında artış olur. Yarılanma Ömrü (t½): Erişkinlerde 4 saat, çocuklarda 6,5 saat (daha da uzun olabilir).Atropin göze damlatılır mı?
Atropin isimli ilacın oldukça düşük bir dozda (%0.01) göze damlatılması ile göz kaslarının gevşetilerek miyop ilerlemesinin yavaşlatılması hedeflenir.Atropin göze etkisi ne kadar sürer?
Atropin göze etkisi ne kadar sürer?Atropin damlaları göz bebeğini büyüterek odaklama mekanizmasını gevşeten ilaçlardır. Göz muayenesinde kullanılan damlaların aksine etkisi uzundur. Bu damlanın myopi ilerlemesini azalttığını gösteren çalışmalar mevcuttur. Fakat bu etki genelde ilk yıldan sonra zayıflamaktadır.
Atropin kullanımı hangi hasta için uygundur?
Atropin kullanımı hangi hasta için uygundur?AV bloklu hastalarda 2. derece AV bloklu hastalarda kalp hızını artırmakta endikedir. 3. derece yani tam kalp bloğu olan hastalarda etkisi ne kadar sınırlı yada yetersiz olsa da bu hastalarda da kalp atım hızını arttırmada kullanılmalıdır. Atropin, organofosfat zehirlenmeleri ve karbamat zehirlenmelerinde de endikedir.
Atropin zehirlenmesinde ne verilir?
Bugün atropin zehirlenmesinde en çok kullanılan ilaç Fizostigmin adlı bir tabii maddedir.Neostigmin nedir ne işe yarar?
Genellikle yan etkilerini azaltmak için atropin le beraber verilmektetir Myastenia gravis hastalığının tedavisinde ve kas gevşeticilerin kullanıldığı ameliyatlarda kas gevşetici karşıtı olarak kullanılır. Sentetik bir ilaçtır.Atropin hangi hayvanlarda kullanılır?
Atropin hangi hayvanlarda kullanılır?Kullanım şekli ve dozu
Hayvan türü | Pratik doz
Buzağı-Dana-Tay | 1.5 – 3 ml / 50 kg canlı ağırlık
Koyun-Keçi | 2.5 – 5 ml / 50 kg canlı ağırlık
Köpek | 0.4 – 0.5 ml /10 kg canlı ağırlık
Kedi | 0.3 – 0.5 ml /4 kg canlı ağırlık
Atropin Nabzı artırır mı?
Atropin Nabzı artırır mı?Atropin parasempatolitik etkisi ile Sinüs düğümün uyarı çıkarma özelliğini ve AV nod iletim hızını artırarak kalp atım hızını arttırır. Bu etkisi ile bradikardilerde endikedir.