AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ATP mi Amp mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ATP mi Amp mi?​

Anadolu meslek programı(AMP) öğrencilerinin 12. sınıfta 3 gün işletmede beceri eğitimi gördüğü bir uygulamadır. Anadolu Teknik Programında(ATP) ise bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri 4 yıl boyunca ağırlıklı olarak verilmektedir.
Anadolu meslek programında neler var?
Öğrenciler, 9 uncu sınıf matematik, fizik, kimya, biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yıl sonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanırlar ve oluşan puanlarına göre yerleştirilirler.

Meslek lisesi ne anlama gelir?​

Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölümle alakalı temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği lise türüdür.
Lise AMP ATP nedir?
Programlar. Mesleki ve teknik anadolu liselerinde Anadolu Teknik Programı (ATP) ile Anadolu Meslek Programı (AMP) bulunur. Her ikisi de teknisyen unvanı kazandıran mesleki ortaöğretim programıdır. Her iki program mezunları iş yeri açma belgesi alabilmektedir.

Çok programlı lise ne oluyor?​

ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ NEDİR? Nüfusun ve öğrencinin az olduğu yerlerde Anadolu lisesi, meslek lisesi ve teknik lisedeki programları tek lisede toplayan liselere çok programlı lise olarak adlandırılmaktadır.
Anadolu Meslek programı ne demek?
Anadolu Meslek Programı, Türkiye içerisinde geçerli olan bir ortaöğretim programıdır. Programı başarı ile bitiren öğrenciler, teknisyen unvanını kazanır. Teorik ve pratik ders görürler. 12. Sınıf itibarıyla programa göre staj görürler.

Anadolu lisesinden meslek lisesine geçiş var mı?​

MEB nakil işlemleri Anadolu Lisesi’nden Meslek Liselerine, Meslekten ise Anadolu Liselerine yapılıyor. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liseleri kendi arasında, her sınıf seviyesinde geçiş yapılabilecek.
ATP ne demek LGS?
Öğrenciler 9. sınıfta ATP (Anadolu Teknik Programını) programına sınavı kazanarak yerleştirilirler. *Her ikisi de teknisyen unvanı kazandıran mesleki orta öğretim programıdır. *Her iki program mezunları iş yeri açma belgesi alabilmektedir. Teknik programda matematik, fizik, kimya, biyoloji dersleri ağırlıklıdır.

Çok Programlı Lise meslek lisesi mi?​

Çok Programlı Anadolu Lisesi Ne Demek? Nüfusun ve öğrencinin az olduğu yerlerde Anadolu lisesi, meslek lisesi ve teknik lisedeki programları tek lisede toplayan liselere çok programlı lise olarak adlandırılmaktadır.

Geri