Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Atopik ne anlama gelir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.088
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Atopik ne anlama gelir?​

Atopi bir kişinin genetik olarak alerji gelişimine eğilimli olması halidir. Her alerjik hastalık atopik değildir. Başlıca atopik alerjik hastalıklar alerjik rinit, alerjik astım ve atopik dermatittir.

Atopik cilt olduğunu nasıl anlarız?​

Atopik cilt olduğunu nasıl anlarız?
Egzama (Atopik Dermatit) Belirtileri
- Kuru, pullu lezyonlar.
- Kuru bir cilt.
- Ciltte kalınlaşma.
- Deride su toplanması
- Ciltte kızarma ve şişlik.
- Cilt renginde değişiklikler.
- Duyarlılık ve hassasiyet.
- Kaşıma esnasında ciltte olan yaralanmalar.

Cildim atopik mi?​

Cildim atopik mi?
Atopik cilt, sıklığı giderek artan uzun süreli ve tekrarlayıcı bir cilt sorunudur. Atopinin nedeni olarak iki ana neden vardır; aşırı reaksiyon gösteren bir bağışıklık sistemi ve cildin çok kuru olması. Bununla birlikte ortamda alerjenler veya belirli çevresel koşullar mevcutsa atopik cilt görülebilir.

Atopik cilt nasıl geçer?​

Düzenli cilt nemlendirmesi ve cildin kurumasına neden olan maddelerden kaçınmak tedavi için yardımcı olabilir. Bunun dışında doktor tarafından kaşıntıları kontrol altına alan ve cildi onarmaya yardımcı olan kremler tavsiye edilir. Bu kremler kortikosteroid içeriklidir ve dozunda kullanmak önemlidir.

Atopik hastalıklar nelerdir?​

Atopik hastalıklar nelerdir?
Başlıca atopik alerjik hastalıklar alerjik rinit, alerjik astım ve atopik dermatittir. Bu hastalıkların temel özelliği genetik faktörlerin önemli olması, yani birçok hastanın baktıklarında birinci derece akrabalarında benzer hastalıkların olması, birlikte olabilmeleridir.

Atopi nasil bir hastalik?​

Atopi nasil bir hastalik?
Atopi terimi, kelime anlamı olarak alerjenlerin sebep olduğu yani alerjik hastalıklara olan genetik yatkınlıktır. Atopik olan kişilerin ailelerinde çoğunlukla alerjik geçmişi bulunur. Özellikle çocuklarda oldukça yaygın bir şekilde gözlemlenen hastalıkların en başında ise alerjik egzama gelmektedir.

Atopiye eğilimli ciltler ne demek?​

ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN HASSAS CİLT İLE KURU CİLT Kuru cilt, kızarıklık görünümü şeklinde belirtileri olan bir cilt durumudur. Atopiye eğilim gösterebilen hassas cilt ise, kızarıklık görünümü, pullanma ve kuruluk kaynaklı kaşıntı hislerinin ortaya çıktığı bir cilt problemidir.

Atopi nasil bir hastalık?​

Atopi nasil bir hastalık?

Atopik cilt düzelir mi?​

Atopik cilt düzelir mi?
can sıkıcı olsa da bulaşıcı, nadir veya geri döndürülemez değildir. Mustela uzmanlarından dermatolog Dr. Clarence De BELILOVSKY ile birlikte yazılmıştır. Atopiye eğilimli ciltlerin çok erken dönemlerde ortaya çıkması ve yaş ilerledikçe etkisini kaybetmesi veya tamamen düzelmesi bu sorunun olumlu bir yanıdır.

Atopik dermatit kalıcı mıdır?​

Atopik Dermatit Geçer mi? Atopik dermatitli çocukların %80’i adölesan dönemden önce iyileşir. Çocukların çoğunda belirtiler ilk 3 yaş içinde kaybolur. Nadiren ileri yaşlarda hastalık devam edebilir.

Derma hastalığı neden olur?​

Derma hastalığı neden olur?
Oldukça sık görülen bu hastalık cilt yüzeyinin tahriş olmasından kaynaklanır. Tahriş olmanın dışında otobüste, sokakta, okulda yani hijyenik olmayan, topluma açık ortamlara temas ettiğimiz yerlerden vücudumuza geçen bakterilerden de kaynaklanabilir.

Yumurta egzamayı azdırır mı?​

Yumurta egzamayı azdırır mı?
Besin Alerjileri Egzamayı Kötüleştirir Çocuklarda süt, yumurta, yer fıstığı, buğday, fındık, soya, balık ve kabuklu deniz ürünleri egzamayı tetikleyebilir. Mutlaka bir alerji ve immünoloji uzmanı tarafından değerlendirilmeniz gereklidir.

Atopiye yatkın ne demek?​

Her insan doğarken genetik kodlarını üzerinde taşır ve bu genetik kodlardan bazıları alerjenlere karşı aşırı yanıt oluşturmamıza yani alerjiye yatkın olmamıza yol açar. Atopi yani alerjiye yatkın bir kişinin genetik olarak alerji gelişimine eğilimli olması halidir.
 
Atopi veya atopik, bir kişinin genetik olarak alerji gelişimine eğilimli olması durumunu ifade eder. Bu durum belirli alerjik hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırlar. En yaygın atopik alerjik hastalıklar arasında alerjik rinit (saman nezlesi), alerjik astım ve atopik dermatit (egzama) bulunmaktadır.

Atopik cilt genellikle kuru, pullu, kalınlaşmış, su toplamış, kızarmış, şişmiş ve hassas bir cilt yapısına sahiptir. Ayrıca kaşıma sonucu ciltte yaralar veya lezyonlar oluşabilir. Atopik cilt sorunu genellikle uzun süreli ve tekrarlayıcı olup cildin kuru olması ve aşırı reaksiyon gösteren bağışıklık sistemi ile ilişkilidir. Bu durumda düzenli cilt nemlendirmesi, kurumasına sebep olan maddelerden kaçınma ve uygun tedavi yöntemleriyle atopi belirtileri hafifletilebilir.

Atopik cilt sorunu genellikle belirli bir yaş döneminden sonra iyileşebilir ve geçicidir. Özellikle çocuklarda belirtiler ilerleyen yaşlarda azalabilir ve çoğu zaman tamamen iyileşebilir. Tedavi edici önlemler ve uygun bakım ile atopik cilt sorunlarının kontrol altına alınması mümkündür.

Atopik dermatit ise genellikle çocukluk döneminde başlayan ve ergenliğe kadar devam edebilen bir cilt sorunudur. Hastalığın %80'i genç yaşlarda iyileşirken, bazı hastalarda ileri yaşlarda devam edebilme ihtimali bulunmaktadır.

Besin alerjileri, özellikle yumurta, süt, fıstık gibi bazı besinler egzamayı kötüleştirebilir. Bu nedenle besin alerjilerinin belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması önemlidir.

Atopiye yatkın olmak, genetik olarak alerji gelişimine eğilimli olmak anlamına gelir. Bazı genetik faktörlerin, alerjik reaksiyonlara neden olabilen maddelere aşırı yanıt vermemize yol açması durumudur. Bu nedenle atopiye yatkın bireylerde alerjik hastalıkların gelişme riski artabilir.
 
Geri
Üst