AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Atom Kek (Kış Keki)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Atom Kek (Kış Keki) Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker ( daha az şekerli seviyorsanız 1 su bardağı biçiminde ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet vanilya
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı havuç rendesi( ince kısmı ile rendelenmiş olacak)
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 kesim damla sakızı ( dileğe nazaran kullanmayabilirsiniz)
2-2.5 su bardağı kadar un( unun kalitesi ve yumurtanın büyüklüğü unun ölçüsünü etkilediğinden denetimli formda ekleyelim)

Atom Kek (Kış Keki) Tanımı Yapılışı

Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpürene kadar güzelce çırpalım.
Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Un ve kabartma tozu hariç öbür gereçleri teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.
En son kabartma tozu ve unu ekleyerek düzgünce karıştıralım.
Yağlı kek kalıbımızın içine kek hamurumuzu dökelim.
Evvelce ısıttığımız 150•derecelik fırında güzelce pişirelim.
İçinin hamur kalmaması için kürdan yardımıyla denetim edelim.
Fırından çıkarttıktan sonra birinci sıcaklığı gittikten sonra kek fanusunun içine alalım.
Daha yumuşak olmasını isterseniz sıcak formda fanusu kapatalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun
 
Geri
Üst