AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Atlamalar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Atlamalar nelerdir?​

ATLAMALAR: Atletizmde dört temel atlama branşı vardır. Üç adım atlama, uzun atlama, sırıkla atlama ve yüksek atlama.

Uzun atlamada neye bakılır?​

Uzun atlamada neye bakılır?
Atlet, yaklaşık 30-45 metre mesafeden hızlanarak, 30 cm genişliğindeki bir basma tahtasına basarak atlayışını yapar. Tahtanın 20 cm’lik beyaz bölümü basış alanı olup 10 cm’lik alanı ise kırmızıdır. Kırmızı alana basış faul olur.

Sırıkla yüksek atlama nasıl yapılır?​

Çıtayı geçme sırasında önce sol elini sırıktan çeker, sonra sağ eliyle ittiği sırığı bırakır. Düşüş önce ayaklar üzerine olmalıdır, sonra uzun oturuş biçiminde kalça üzerine düşülerek atlama tamamlanır. kolun ön tarafı yere paralel ve her iki dirseğin açıları 90 derecedir.

Atlamalar kaç bölümden oluşur?​

Atlamalar kaç bölümden oluşur?
Üç adım atlama ; öncelik belirlenen çizgi üzerinden sıçrama, adım atma ve atlama olarak 3 bölümden oluşan ve en uzak mesafeyi atlamayı hedefleyen pist sporudur.
Uzun atlama Teknik evreleri nelerdir?​
Uzun atlama 4 aşamadan oluşur. Bunlar; Koşu ve hızlanma bölümü Sıçrama tahtasına basma ve sıçrama.

Sırıkla yüksek atlamada sırık hangi maddeden yapılır?​

Sırıkla yüksek atlamada sırık hangi maddeden yapılır?
1961 yılına kadar, sırıkla atlamanın gerek eğitim öğretim çalışmaları ve gerekse yarışmaları, metal veya bambu kamışı sırıklar ile yapılırdı. Bu gün sırığın temel öğretim çalışmaları hariç tüm yarışmalar, bükülebilen fiberglas sırıklar ile yapılmakta olup Dünya ve Olimpiyat rekorları bu sırıklarla kırılmaktadır.

Üç adım atlama kaç bölümden oluşur?​

Üç adım atlama ; öncelik belirlenen çizgi üzerinden sıçrama, adım atma ve atlama olarak 3 bölümden oluşan ve en uzak mesafeyi atlamayı hedefleyen pist sporudur. Olimpiyatlarda 1896’dan beri yer almakta ilk başladığında iki sıçrama sonraları tek sıçrama biçimini almıştır.

Atletizm dalları kendi içinde kaça ayrılır?​

Atletizm dalları kendi içinde kaça ayrılır?
Pist ve alan atletizmi üç ana dala ayrılır: Koşu, yürüyüş ve alan (atlama ve atma) yarışları.

Atlamalar, atletizmde dört temel atlama branşı olarak kabul edilir. Bu dört branş şunlardır: üç adım atlama, uzun atlama, sırıkla atlama ve yüksek atlama. Bu branşları detaylı olarak incelediğimizde:

1. **Üç Adım Atlama**: Öncelikle belirlenen çizgi üzerinden sıçrama yapılır, ardından adım atılır ve son olarak atlayış gerçekleştirilir. Pist sporlarından biridir ve en uzak mesafeyi atlamayı hedefler.

2. **Uzun Atlama**: Atlet, yaklaşık 30-45 metre mesafeden hızlanarak 30 cm genişliğindeki bir basma tahtasına basarak atlayışını yapar. Basış alanı 20 cm'lik beyaz bir bölümden oluşur, kırmızı alan ise 10 cm'lik alandır. Kırmızı alana basmak faul sayılır.

3. **Sırıkla Atlama**: Atlet, sırığı kullanarak yükseklik atlar. Çıtayı geçme sırasında sol elini sırıktan çeker, sonra sağ eliyle ittiği sırığı bırakır. Atlamanın tamamlanması için düşüş önce ayaklar üzerine olmalı, sonra uzun oturuş biçiminde kalça üzerine düşülmelidir.

4. **Yüksek Atlama**: Bu branşta atlet, yüksekliği çıtaya atlayarak aşmaya çalışır. Sırıkla atlama günümüzde genellikle bükülebilen fiberglas sırıklar ile yapılır.

Atletizm, ayrıca koşu, yürüyüş ve alan (atlama ve atma) yarışları olmak üzere üç ana dala ayrılır. Her branşın kendi tekniği, kuralları ve incelikleri vardır. Bu branşlar, atletizm yarışmalarında farklı beceri ve stratejilerin kullanılmasını gerektirir.

Geri