- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Atis Yayınları nedir?
ATIS; yoğun hava meydanlarında bir radyo frekansından sürekli olarak döngü halinde yayınlanan, önceden kaydedilmiş mesaj. ATIS yayınında başta hava durumu ve geçerli pist olmak üzere, mümkün olan yaklaşmalar ve önemli NOTAM’lar gibi, ilgili meydana varan veya meydandan ayrılan uçaklar için önemli bilgiler verilir.Geri yayılım algoritması nedir?
Hatayı Geriye Yayma(Backpropagation) Geri yayılım ile amacımız ağdaki ağırlıkların her birini güncellemek ve bu sayede gerçek çıktının hedef çıktıya daha yakın olmasına neden olmasını sağlamaktır. Bu amaç icin Gradient Descent (azalma) optimizasyon algoritması kullanılır.Tam Bağlantı (FC) Tam bağlı katman (FC), her girişin tüm nöronlara bağlı olduğu bir giriş üzerinde çalışır. Eğer varsa, FC katmanları genellikle CNN mimarisinin sonuna doğru bulunur ve sınıf skorları gibi hedefleri optimize etmek için kullanılabilir.
Yapay sinir ağlarının kaç katmanı vardır?
Yapay Sinir Ağı (YSA) dört temel bölümden oluşur: Katmanlar: Tüm öğrenme süreci katmanlarda gerçekleşir. 3 katman vardır 1) Girdi Katmanı 2) Gizli Katmanlar ve 3) Çıktı Katmanı Özellik ve etiket: Ağa veri girişi (özellikler) ve ağdan çıkış (etiketler)
Atis Asfalt kimin?
hüseyin tanriseven – atis asfalt a.ş – atis asfalt a.ş | LinkedIn.
ATC Kule nedir?
Hava trafik kontrol hizmeti (ATC), hava araçlarının manevra sahasında, apronda veya uçuşun herhangi bir safhasında birbirleriyle ve manialarla çarpışmalarını önlemek; emniyetli, verimli ve düzenli hava trafik akışını sağlamak amacıyla verilen hava trafik hizmeti (ATS) türü.Geri yayılım algoritmasının amacı nedir?
Temel amacı ağın beklenen çıktı ile ürettiği çıktı arasındaki hatayı en aza indirmektir. Bunu hatayı ağa yayarak gerçekleştirdiği için bu ağa hata yayma ağı da denmektedir.back propagation bir training algoritmasıdır. neural network bir metaheuristictir. back propagation ise heuristicin kendisidir. yani optimal solution bulmak için yazılmış bir sistem ve bu sistemin üzerinde çalışan kuraldan ibarettir.
Fine tuning Deep Learning nedir?
Bir veri seti için eğitilen model, daha sonra farklı bir veri seti için biraz daha eğitip kullanılan durumlar finetuning olarak adlandırılmaktadır. Bu yöntemde amaç; belli konuyu iyi öğrenmiş belirli bir seviyede ki modellerin üzerine yeni model inşa ederek önceki modelin bilgisinden yararlanmaktır.
Epoch sayısı nedir?
Eğitim Tur (Epoch) Sayısı Daha sonra yeni eğitim kümesi ile model tekrar eğitilip ağırlıklar tekrar güncellenir. Bu işlem her bir eğitim adımında tekrarlanarak model için en uygun ağırlık değerleri hesaplanmaya çalışılır. Bu eğitim adımlarının her birine “epoch” denilmektedir.