AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Atilla Eriş Kimdir ,hayatı

haberci

Yeni Üye
Atilla Eriş Biyografisi
Atilla Eriş hakkında bilgi
Atilla Eriş, 1945 tarihinde Ankara ’da doğmuş, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ’nde Lisans öğrenimini tamamlamış ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ’nde çalışmaya başlamıştır Eylül 1983 ’te Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ’ne Profesörlüğe yükseltilerek atanmış; benzer bölümde akademik çalışmaları yanı sıra Birim Başkanlığı ile birlikte çeşitli idari görevler de yürütmüştür
1992 – 2000 yılları aralarında 8 sene süre ile Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak çalışmıştır
Üniversitelerarası Kurul kadar Ocak 2005'te ilk olarak ve Ocak 'da ikinci defa seçilerek Yükseköğretim Kurulu Üyesi olarak atanan Prof Dr Atilla Eriş, YÖK Genel Kurulu göre 2008'de YÖK Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir İngilizce ve Almanca bilen Prof Dr Atilla Eriş evli ve bir kız çocuk sahibidir *

Atilla Eriş, 1945 yılında Ankara'da doğmuş ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra aynı bölümde çalışmaya başlamıştır. Eylül 1983'te Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nde profesörlüğe yükseltilerek atanmıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra Birim Başkanlığı gibi çeşitli idari görevleri de yürütmüştür.

Atilla Eriş, 1992-2000 yılları arasında 8 sene boyunca Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Üniversitelerarası Kurul tarafından Ocak 2005 ve bir kez daha Ocak 2009'da olmak üzere Yükseköğretim Kurulu Üyesi olarak atanan Prof. Dr. Atilla Eriş, 2008 yılında YÖK Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilmiş ve halen bu görevini sürdürmektedir.

İngilizce ve Almanca dillerini bilen Prof. Dr. Atilla Eriş, evli ve bir kız çocuğu sahibidir. Çeşitli idari görevlerde bulunmanın yanı sıra akademik alanda da önemli çalışmalara imza atmış olan Atilla Eriş, Türk yükseköğretim sisteminde etkili bir isim olarak öne çıkmaktadır.

Geri