Atilganlik ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
162.156
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Atılganlık ne demek?​

Atılganlık, başkalarının haklarını küçük görmeden ve zedelemeden kişinin kendi haklarını koruması, düşünce, duygu ve inanışlarını doğrudan, dürüst ve uygun yollarla ifade etmesi olarak tanımlanabilir.

Atılganlık eğitimi ne demek?​

Atılganlık eğitimi ile kişi kendine güvenen, başkalarının haklarına saygı göstererek kendi haklarını koruyan birey haline dönüşmektedir. Böylelikle de kişi sosyal yaşantısında sağlıklı iletişim kurarak kendini rahatça ifade edebilmektedir.
Guvengenlik ne demek?
Güvengenlik, bireylerarası iletişimde, her bir bireyin eşit derecede olduğu bir iletişimi ifade etmektedir. Ayrıca güvengenlik, karşılıklı değerliliği ve saygıyı da içine alır. Böylelikle bireyler karşılıklı bir güven ve samimiyet duygusuyla hareket edebilir (Güdek, 2014).
Atılganlık eğitimi hangi kuram?
Atılganlık becerileri eğitimi, davranışçılık yaklaşımından gelen Lazarus (1971), Wolpe (1973) gibi kuramcı ve araştırmacılar tarafından başlatılmış, daha sonra ise bilişsel-davranışçı kuramı benimseyenler tarafından geliştirilmiştir (Allen, 1995).

Rehberlikte atılganlık eğitimi nedir?​

Atılganlık ise; kişiler arası iletişim ve etkileşimi kurmadaki sağlıklı davranış biçimlerinden biridir. Günümüzde iletişim sorunları gittikçe artma eğilimi göstermektedir. “Atılganlık Eğitim Programları” kişiler arası ilişkilerde çekingen ya da saldırgan olan bireylere yardım etmek amacıyla hazırlanmıştır.

Güvengenlik eğitimi ne demek?​

Güvengenlik egitimi ifadesi yerine “DUYGUSAL BAGIMSIZLIK EGITIMI ” ifadesini tercih etmiştir. Duygusal bagımsızlık her bir duygusal durumu tanıma ve ifade etmektir. Lazarus, güvengenlik eğitimi terimini yalnızca kişinin haklarını korumasını içeren duygusal bagımsızlık egitimi bileşeni için kullanmıştır.
Güvengen davranış nedir?
Güvengen davranış özelliği ihtiyaçların, taleplerin, düşünsel ve duygusal özelliklerin üzeri örtülmeden ifadesi ve kontrol edilmesidir. Ayrıca kendi gereksinim ve isteklerimizi giderirken, diğer kişinin bakış açısının da farkında olduğunuzu ifade ettiğiniz davranış biçimidir.
 
Geri
Üst