AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Atik yag satilabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Atık yağ satılabilir mi?​

ı) Atık yağlar, toplama lisanslı geri kazanım tesisleri ile geçici depolama izni almış toplayıcılar tarafından toplanır. Bunun dışındaki gerçek ve tüzel kişiler tarafından atık yağlar toplanamaz, alınıp satılamaz.

Atık yağları kim alır?​

Atık yağları kim alır?
Çünkü bitkisel atık yağlar, lavaboya veya çöpe döküldüklerinde su kaynaklarımızı kirletir. 2) Atık yağları kim toplayabilir? Atık yağları sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından toplama lisansına sahip olan firmalar toplayabilir.

Atık yağ satmak yasak mı?​

Atık yağ satmak yasak mı?
ğ) Atık yağların ithalatı yasaktır; ihracatı ve transit geçişinde Atık Yönetimi Yönetmeliği hükümleri uygulanır. h) Atık yağların, atık ara depolama tesisleri ile düzenli depolama tesislerine gönderilmesi ve bu tesislere kabul edilmesi yasaktır.

Atık motor yağı nereye atılır?​

Eğer ikamet ettiğiniz yere yakın bir benzin istasyonu bulamazsanız, atık motor yağı geri dönüşüm merkezlerine gidebilirsiniz. Araç servisleri, bazı kamu kuruluşları, atık yağ geri dönüşüm tesisleri, bazı belediyeler, akaryakıt istasyonları, bazı fabrikalar atık motor yağlarının toplandığı yerler.

Atık yağ litresi kaç tl?​

Atık yağ litresi kaç tl?
Sonrasında bu atık yağlar merdiven altı üretim yapan firmalara satılıyor. İddia o ki, bu firmalar atık yağın litresine 5 TL civarında para ödüyor. Merdiven altı firmalar atık yağları işlemden geçirip ham ayçiçek yağına karıştırıyor. Böylece çok ucuz bir maliyetle ellerindeki ham yağ miktarını arttırıyorlar.

Atık yağın litresi ne kadar?​

Atık yağın litresi ne kadar?
Sokak, market, okullar gibi yerlerde toplama noktaları olacak. Ev kadını kardeşlerimiz kullandıkları kızartmalık yağları şişelerde biriktirerek, bu makineye boşaltacaklar. Örneğin 1 litre atık yağa karşı 30 kuruş kazanacak.

Migros atık yağ alıyor mu?​

Artık bu atıklarınızı kapıdan teslim edebileceğiniz Migros Sanal Market var. Migros Sanal Market; İstanbul, Ankara ve İzmir’de başlayan yeni proje kapsamında, alışveriş yapan müşterilerine kapıda ürün teslimi yaparken, atık yağ ve pilleri de teslim alarak geri dönüşüm merkezlerine teslim ediyor.

Yıllık atık yağ atımı ne kadardır?​

Yıllık atık yağ atımı ne kadardır?
Türkiye’de ve dünyada atık yağ potansiyeli Madeni yağ ithalatının 138 bin 245 ton, madeni yağ yurt içi satış miktarının ise 411 bin ton olduğunu düşünürsek ve madeni yağ yurt içi satış miktarını baz alırsak Türkiye’de yılda yaklaşık 250 bin ton atık yağın oluştuğunu söyleyebiliriz.

Eski motor yağı nerelerde kullanılır?​

Eski motor yağı nerelerde kullanılır?
Geri dönüştürülmüş yağ, yeni yağlar içine rafine olmak da dahil olmak üzere birçok uygulama için kullanılabilir, yakıt yağları içine işlenmiş olarak, ve aynı zamanda petrol endüstrisinde hammadde olarak kullanabilirsiniz.

Atık yağ nasıl atılır?​

Kullanılmış yağı koyduğun kabın kapağını kapat ve çöp tenekesine at. Yağı doğrudan çöpe dökmekten sakın çünkü bu ortalığı batırabilir ve kemirgenleri çekebilir. Yağı dondurup çöpe at. Kapaklı bir kabın yoksa yağı koyduğun kabı dondurucuya atabilirsin.

Atık yağların geri dönüşümü nasıl olur?​

Atık yağların geri dönüşümü nasıl olur?
Ülkemizde bitkisel atık yağlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen çevre lisansına sahip tesisler tarafından geri dönüştürülebilmektedir. Bu sayede yalnızca biyodizel gibi yakıt olarak değil sabun ve kimya sanayiinde kullanılacak hammadde gibi şekillere dönüştürülebilmektedir.

Atık yağ bidonu kaç litre?​

Atık yağ bidonu kaç litre?
Bitkisel Atık Yağ Toplama Bidonu 120 Litre Patolojik Tıbbi atık bidonlarımızın kapasitesi yüzyirmi (120) Litredir. Bitkisel atık yağ bidonlarının iç kısma poşet takılarak kullanılabilir. Bitkisel yağ atık kovalarının ön kısmında “Bitkisel Yağ Atık” logosu ve etiketi bulunmaktadır.

Atık kağıtlar nereye gönderilir?​

Atık kağıtlar, kağıt geri dönüşüm kutularında toplanır ve diğer kağıt geri dönüşüm kutularından alınan kağıtlarla birlikte büyük bir geri dönüşüm konteynerine konur. Geri kazanılan veya toplanan tüm kağıt atıklar daha sonra bir toplama aracı veya kamyonla kağıt geri dönüşüm tesisine taşınır.
 
Atık yağlar, çevre ve insan sağlığı için büyük bir tehlike oluşturabilen maddelerdir. Bu nedenle atık yağların doğru şekilde toplanması ve bertaraf edilmesi oldukça önemlidir. Atık yağlar, genellikle toplama lisansına sahip geri kazanım tesisleri veya firmalar tarafından toplanır. Diğer gerçek ve tüzel kişiler atık yağları toplayamaz ve satamaz. Atık yağlar, atık yönetimi kurallarına ve çevre mevzuatına uygun bir şekilde işlenmeli ve bertaraf edilmelidir.

Atık yağların satışı konusunda da belirli düzenlemeler bulunmaktadır. Atık yağların ithalatı yasak olup, ihracatı ve transit geçişinde Atık Yönetimi Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Atık yağların atık ara depolama tesislerine veya düzenli depolama tesislerine gönderilmesi ve kabul edilmesi de yasaktır.

Atık yağların geri dönüşümü, çevre dostu bir uygulama olup, atık yağların çevre lisansına sahip tesislerde geri dönüştürülmesi mümkündür. Bu sayede atık yağlar, biyodizel gibi yakıt olarak kullanılabileceği gibi, sabun ve kimya sanayiinde hammadde olarak da değerlendirilebilir.

Atık yağların doğru şekilde bertaraf edilmesi için evlerde yada iş yerlerinde kullanılan atık yağın, uygun kaplarda toplanması, çöpe dökülmeden önce belediye veya geri dönüşüm merkezlerine teslim edilmesi önem taşır. Kullanılmış yağ, kapaklı bir kabın içerisine konularak çöpe atılmalı veya geri dönüşüm tesislerine götürülmelidir.

Migros gibi market zincirleri, atık yağları geri dönüşüm merkezlerine teslim alarak çevre dostu uygulamaları desteklemektedir. Ayrıca, atık yağların yıllık miktarının oldukça yüksek olduğu düşünüldüğünde, atık yağların zararlı etkilerinden korunmak için bilinçli bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst